ORGULLO: HORARIO Y RECORRIDO DE LA MANIFESTACIÓN
El Orgullo vuelve a las calles de Valencia

La manifestació del Dia de l’Orgull a València serà diferent a la d’altres anys. Les restriccions sanitàries impediran que les banderes LGTB onegen en els voltants de la Plaça de l’Ajuntament. Així mateix, la celebració del pròxim 28 de juny tampoc comptarà amb carrosses i festa final. Així ho avancen des de Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual.

Malgrat aquestes modificacions, aqueix dia es rememorarà els disturbis de Stonewall als Estats Units. En aqueixa ocasió dones trans van encapçalar l’enfrontament contra l’abús legislatiu que suposava atacar a qualsevol persona fora de la norma heteropatriarcal blanca. Per aquest motiu, la manifestació d’enguany portarà per lema ‘Els drets trans són drets humans’.

«És el moment de fer pressió social per a aconseguir l’aprovació d’una llei que marcarà la diferència en la vida de les persones trans». Així ho argumenta Nhabi, coordinadora del grup d’atenció en temes trans (GATT) de Lambda.

A aquesta necessitat també se suma Fran Fernández, coordinador general del col·lectiu LGTB+ a València. L’activista recalca la importància de la marxa com a eina per a combatre el discurs d’odi de l’extrema dreta.

Día del Orgullo LGTB 2019 en Valencia. / Jerónimo Roure (Flickr)

Dia de l’Orgull a València: data, hora i carrers de la manifestació

Per aquest motiu, l’entidad celebrarà el pròxim 28 de juny a les 20.00 hores una manifestació que tindrà com punt de concentració l’Albereda, entre el Pont del Real i el Pont de l’Exposició. Segons ha avançat l’associació, el recorregut finalitzarà al carrer Xàtiva amb la lectura del manifest.

A diferència d’altres anys, la manifestació no s’endinsarà en la Plaça de l’Ajuntament amb l’objectiu de respectar les distàncies interpersonals. Malgrat això, Lambda ha convidat a la ciutadania a participar en la trobada per a mostrar el seu suport a la igualtat de les persones LGTB+. Això sí, amb distància social i fent ús de la mascareta al llarg de tot el recorregut.