Mandanova és la nova mutació de mandarines sense llavors nascudes en la capital del Túria. Es tracta d’una varietat valenciana que elimina estos ossos de l’interior del cítric evitant a més que durant el seu creixement passen a les parcel·les veïnes.

Així ho han donat a conèixer este any des de l’Agrupació de Viveristas AVASA i l’Associació Valenciana d’Agricultors AVA-ASAJA, els qui han volgut remarcar les característiques d’estes noves mandarines.

Eixa comercialització no podrà tenir lloc fins a dins de quatre o cinc anys i és que primer hauran de distribuir-se els plantones en els que creixeran les futures Mandanovas. És precisament esta innovació de cítrics el que torna a posicionar a Espanya en el lideratge de la creació de noves varietats citrícoles.

Per a desenvolupar estes mandarines sense llavors ja s’ha anunciat la possible creació d’un club. La seua funció serà defensar esta nova varietat valenciana i controlar el correcte etiquetatge del cítric per a la seua futura entrada en els comerços.