Les primeres mandarines sense llavors naixeran pròximament a València

Els agricultors han batejat a esta varietat cítrica com 'Mandanova', una fruita que tardarà de quatre a cinc anys a arribar als comerços.

Mandanova és la nova mutació de mandarines sense llavors nascudes en la capital del Túria. Es tracta d’una varietat valenciana que elimina estos ossos de l’interior del cítric evitant a més que durant el seu creixement passen a les parcel·les veïnes.

Així ho han donat a conèixer este any des de l’Agrupació de Viveristas AVASA i l’Associació Valenciana d’Agricultors AVA-ASAJA, els qui han volgut remarcar les característiques d’estes noves mandarines.

Eixa comercialització no podrà tenir lloc fins a dins de quatre o cinc anys i és que primer hauran de distribuir-se els plantones en els que creixeran les futures Mandanovas. És precisament esta innovació de cítrics el que torna a posicionar a Espanya en el lideratge de la creació de noves varietats citrícoles.

Per a desenvolupar estes mandarines sense llavors ja s’ha anunciat la possible creació d’un club. La seua funció serà defensar esta nova varietat valenciana i controlar el correcte etiquetatge del cítric per a la seua futura entrada en els comerços.