El valencià Nacho Seguí es trobava passejant pels voltants del Manchester Arena minuts abans del concert de la cantant Ariana Grande. Volia fer unes fotos del recinte il·luminat però la quantitat d’adolescents, compte a través del whatsapp, li va fer desistir i es va anar sense la instantània.

Durant el sopar en un restaurant de la ciutat, es va adonar que hi havia molta presència policia en els carrers. “No sabia molt bé el què estava passant però no paraven de passar ambulàncies pel carrer”, comenta Nacho. Compte que, a pesar que Manchester és una ciutat xicoteta, no va escoltar l’explosió però sí es **percató de la revolada que es va muntar pels carrers.

“Com no sabia molt bé què succeïa, vaig decidir quedar-me en el pub que tinc al costat de l’hotel on m’estic quedant, però en pujar a la meua habitació em vaig assabentar de tot”, afirma el valencià. Nacho ha finalitzat la seua conversa amb un “pobres xiquets”.

Per la seua banda, Els Corts Valencianes han mostrat també la seua condemna a l’atemptat de Manchester, que ha deixat almenys 22 morts i 59 ferits. El president Enric Morera, ha condemnat l’atemptat amb el qual ha sigut “atacada la ciutat de Manchester”ha indicat que, “per moltes barbaritats” que es cometen, cal reafirmar-se en els valors de la pau, la llibertat i la democràcia,

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha traslladat les condolences i solidaritat de la societat valenciana al poble britànic i a les víctimes i famílies afectades per l’atemptat de Manchester, que ha qualificat de “atemptat **deleznable”.

En el pati gòtic del Palau de la Generalitat, on les banderes oficials, acompanyades d’una ensenya britànica, lluïen un crespó negre, Puig ha explicat que ha traslladat a l’ambaixador de Regne Unit les condolences i la solidaritat “amb les famílies afectades i amb el poble britànic per aquest atemptat horrible”.

“Tots el són però a més, quan s’ataca directament a xiquets i xiquetes i a joves, la veritat és que encara sembla més horrible aquest tipus d’atemptats”, ha prosseguit Puig poc abans de presidir un minut de silenci convocat com a protesta per l’atemptat de Manchester i en solidaritat amb les víctimes.