Luz verde a la Cabalgata de Reyes de Valencia: así llegarán Melchor, Gaspar y Baltasar
Cabalgata de Reyes de Valencia, / VISIT VALÈNCIA

Melchor, Gaspar i Baltasar si que arribaran finalment a València però en una Cavalcada estàtica. La Conselleria de Sanitat ha autoritzat el Ajuntament a posar en marxa el Pla B proposat pel regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, que implica traslladar la celebració a la plaça de bous.

L’autorització arriba només 24 hores després d’anunciar-se la suspensió de la Cavalcada de Reis a més de les Campanadas infantils. La cancel·lació respon a les instruccions rebudes el dimarts per part de Sanitat.

La Conselleria va indicar que “el risc associat a la propagació de la variant Ómicron és molt alt. A més, a això es van sumar els estudis epidemiològics. En ells es detalla que els esdeveniments que generen aglomeracions o concentracions de persones estan entre les activitats de major risc.

Davant aquesta situació d’alerta, l’Ajuntament va optar per suprimir la desfilada dels Mags d’Orient. No obstant això, Galiana va posar sobre la taula un Pla B que finalment sí que s’executarà i Melchor, Gaspar i Baltasar rebran als més xicotets en la Plaça de Bous de València.

COM SERÀ LA NOVA CAVALCADA DE REIS?

El nou esdeveniment dels Reis Mags no serà una cavalcada com a tal. L’Ajuntament ha proposat la celebració de un esdeveniment estàtic que es convertirà en una recepció real.

La cita amb les seues Majestats d’Orient tindrà un aforament controlat i mesures de seguretat sanitàries. Encara que de moment es desconeix el nombre de persones que podran accedir, des de Cultura Festiva ja han avançat que serà més restrictiu que el permès en grans instal·lacions esportives o espais tancats.

A més contemplarà mesures de seguretat addicionals com el ús de mascaretes; la sol·licitud de passaport de vacunació per a totes les persones assistents majors de 12 anys; i prohibició de menjar o beure a l’interior del recinte.