Luis M. Rocamora

El pròxim mes de desembre tindrà lloc el lliurament oficial en la seua setena edició del Premi de l’Agulla Brillant, un guardó creat pel Gremi Artesà de Sastres i Modistes de la Comunitat Valenciana que es lliura cada any a una personalitat del món de la costura i el disseny de moda.

L’Assemblea General del Gremi Artesà de Sastres i Modistes ha decidit que el modista seleccionat en aquesta edició 2018 del Premi Agulla Brillant fóra el creador valencià Luis M. Rocamora.

En paraules del modista, ‘gaudeix del plaure que suposa vestir a la dona deixant volar la imaginació combinant teixits i les matèries primeres especials.’ Una línia argumental vívida i colorista que transcorre al llarg de les seues col·leccions des de fa vint anys en el seu mític espai del centre de València.

El lliurament del guardó tornarà a coincidir amb la clausura de la passarel·la Setmana de la Costura en la seua III edició en un sopar de gala i que el disseny del mateix és a càrrec de Guillermo Martorell, de la signatura Set Jewels Gallery, qui aborda la creació d’una espectacular agulla de clara inspiració i homenatge a l’ofici de la costura artesana que posa en valor el treball dels i les modistes, implementant també trets de la filosofia amb la qual realitzen les seues creacions en alta joieria.

Els anteriors guardonats amb el Premi Agulla Brillant han sigut els creadors Elio Berhanyer, Francis Montesinos, Lorenzo Caprile, Enrique Lodares, Juan Andrés Mompó i Roberto Diz.

Per la seua banda, el Mestre Major del Gremi, Fran Tochena, i el seu equip ja treballen en les quals tornaran a ser una de les cites imprescindibles amb la moda i la costura a la Comunitat Valenciana i en les quals en els pròxims mesos es donaran a conèixer tots els continguts de les diferents activitats.