La nostra província és una de les més afortunades de tota Espanya i d’això poden donar compte les administracions que s’encarreguen any rere any de repartir alguns dels premis més importants. Per fortuna, la Grossa ha caigut a València un total de 12 vegades en la història del sorteig de Loteria de Nadal.

En aquest tipus de jocs, l’atzar és la variable més important. No obstant això, l’estadística i la probabilitat també tenen el seu rol: quants més dècims pose a la venda una administració, més possibilitats haurà de que contribuïsca a repartir un premi. Matemàtica pura.

MANISES, EL MUNICIPI VALENCIÀ MÉS AFORTUNAT D’ESPANYA

A més, la Comunitat Valenciana compta amb el poble més afortunat de tota Espanya. Es tracta del municipi de Manises, situat a la província de València. Amb l’arribada del Sorteig de Nadal, cada dia que passa la seua administració duplica les vendes de dècims.

Així, de les 37 ocasions en què l’autonomia ha sigut premiada amb la Grossa, Manises l’ha rebut 5 vegades. L’administració manisera va rebre el primer premi en 1971, 1986, 2012, 2013 i 2018.

A més, actualment és la tercera administració de loteries amb més vendes a nivell nacionalDonya Manolita (Madrid) i la Bruixa d’Or (Sort) són les que la superen a nivell nacional.

LES ADMINISTRACIONS DE LOTERIA AMB MÉS SORT DE VALÈNCIA

Una altra de les administracions valencianes predilectes és Loteria Bello. Situada en la Plaça de l’Ajuntament de València, ha repartit tres premis grossos en els últims 13 anys.

Un altre punt de venda que no pot faltar entre els més afortunats és La Brujita Generosa. Aquest establiment lotero es troba en l’Avinguda del Port 173 de València. En el 2016 va repartir una sèrie del segon premi i en 2003 va guanyar la Grossa a més de quatre cinquens premis.

A aquesta llista també se suma Santa Catalina, situada al carrer Capelleria 2 de València. Aquest negoci, que es manté obert des de 1929, és un dels més històrics de València i ha repartit una gran quantitat de premis durant tota la seua història.

Finalment, un dels llocs de pelegrinatge en la compra de dècims de Nadal és l’administració Loteria Castillo d’Alaquàs. Així ho corroboren les seues dades ja que en 2017 va repartir un segon i un cinquè premi; en 2015 i 2013 dos cinquens premis; i en 2012 la Grossa.