Per als agricultors la tractorada del passat divendres no ha sigut més que una cridada a la desesperació d’un col·lectiu que es troba en una situació insostenible. Una mobilització sense precedents que dega els seus fruits. Només 48 hores després, els agricultors eren convocats a una reunió amb la Consellera d’Agricultura de la Generalitat valenciana, Mireia Mollá.

Una primera reunió valorada pel vicepresident de la Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-Asaja), Celestino Recatalá, com l’inici per a obrir noves negociacions. Però, en aquest sentit, ha afirmat que el que necessita el sector és ja legislar i prendre mesures. “Necessitem solucions immediates ja que la situació ja és insostenible”, afirma Recatalá.

Des d’AVA-Asaja reclamen que totes les parts de la cadena alimentària s’asseguen a dialogar per a establir acords que permeten als agricultors no vendre a pèrdues les seues collites.

Demanen legislació immediata a l’administració

“L’administració està per a legislar però l’administració no pot imposar uns preus mínims”, així s’ha expressat el vicepresident d’AVA-Asaja. Consideren que la comissió nacional de la competència s’oposaria referent a això, la qual cosa no comparteixen ja que en altres països europeus aquest organisme és més flexible amb el sector agrari. No obstant això consideren que l’administració pot prendre mesures perquè cap de les baules de la cadena alimentària abuse d’un altre dels sectors, com en aquest cas el de la producció.

Un observatori de preus del camp, i legislació específica perquè no es venga a pèrdues o per davall del cost de producció, són dues matèries en les quals pot intervenir, i de manera immediata, la Conselleria d’Agricultura. Una legislació específica i urgent, diuen des d’AVA-Asaja, que podria començar a aplicar-se de forma imminent i això és el que exigeixen ara els agricultors. Una situació insostenible, afirmen, que necessita de respostes urgents i contundents per part de l’administració.