Loriguilla no ha desfet les maletes carregades de records

El municipi commemora els seus cinquanta anys de la nova ubicació. EI març de 1968, es va produir el trasllat definitiu dels habitants del poble vell.

El poble de Loriguilla commemora els seus cinquanta anys de la nova ubicació. Fa mig segle, al març de 1968, es va produir el trasllat definitiu dels habitants del poble vell, que es va iniciar amb la inauguració de l’embassament un any abans.

Amb motiu d’aquest aniversari, des de principi d’any en la façana de l’ajuntament figura el logotip institucional dissenyat per a commemorar l’aniversari, i en el qual s’han utilitzat els colors blau i taronja en representació de l’aigua de l’embassament i el futur de la localitat.

Els veïns d’aquest municipi van haver d’eixir del vell lloc en caranava, carregats amb les seues escasses pertinences i records per a ocupar els nous habitatges en la comarca de Camp de Túria. Un enclavament amb grans possibilitats d’expansió i progrés.

Molts van arribar il·lusionats, encara que amb l’ànima plorosa per tot el que arrere van deixar arrere, sabedors que els esperava una millora i així ho reconeixen també.

Loriguilla, un poble alçat amb esforç, valor i sacrifici, que, malgrat mirar cap a avant, manté vius els records de la seua història.

Entrevista amb l’alcalde: