La plaça central de Nou Centre va acollir ahir dimecres a la vesprada la roda de premsa del festival ‘Locos x la música’. Aquesta cita musical que celebra la seua primera edició el 20 d’octubre en la Plaça de Bous de València, i els beneficis dels quals es destinaran a l’àrea d’ocupació de Asindown, compte en el cartell amb una selecció dels millors representants del pop i rock espanyol del nostre país: Revòlver, Seguridad Social, La Unión, La Guàrdia i Danza Invisible a més de la jove banda Bombai.

L’acte, que va ser guiat pel monologuista Oscar Tramoyeres, va comptar amb les intervencions de Carlos Goñi de Revòlver, Jose Manuel Casany de Seguretat Social, Javi Fernández de Bombai, la Presidenta de l’associació Asindown María del Mar Galcerán i la coordinadora de l’àrea d’ocupació de Asindown, Teresa Miedes.

José Manuel Casany de Seguridad Social, durant la roda de premsa.

Durant la presentació, María del Mar Galcerán ha agraït a totes les persones que han fet possible que aquest concert tire endavant: “Gràcies per aquesta bonica iniciativa solidària que fa possible que, a través de la música, puguem llançar el nostre missatge: Volem gaudir de la vida, volem formar part activa de la societat, volem aportar i volem compartir. Estem bojos per la vida, estem bojos per la música”.

D’altra banda, Teresa Miedes ha ressaltat les dificultats a les quals s’enfronten les persones amb Síndrome de Down i discapacitat intel·lectual en el món laboral: “Després d’haver passat per un procés formatiu adequat i especialitzat, ens trobem amb altres dificultats, el món empresarial exigent i a voltes escèptic quant a les capacitats dels nostres joves”. Així mateix, ha defensat les capacitats que aquests joves tenen per a desenvolupar-se professionalment: “La nostra experiència ens demostra que si se’ls dóna la possibilitat d’exercir un treball digne, tenint en compte les seues motivacions i capacitats, amb un entrenament i un període d’adaptació adequat, arriben a funcionar perfectament. Arriben a fer-se imprescindibles i els valors afegits que aporten a l’empresa són insubstituïbles”.

Los Bombai actuant en la presentació de ‘Locos x la música’.

Tant Carlos Goñi com Jose Manuel Casany, han manifestat sentir-se afortunats ja que el seu treball, la música, els fa molt felices; i han manifestat la seua satisfacció en poder col·laborar amb Asindown a través de ‘Locos x la música’ perquè els joves de l’associació troben ocupació.

L’esdeveniment ha finalitzat amb els tres components de Bombai interpretant dos dels seus temes més coneguts – inclòs el nou himne del València CF- per als assistents, entre els quals es trobava una àmplia representació de Asindown.

‘Locos x la música’ promet més de 4 hores de música on els artistes interpretaran els seus millors èxits en la qual es preveu com una gran festa del pop i del rock espanyol. El festival s’ha convertit en un revulsiu en totes les ciutats a les quals arriba amb la seua proposta musical i té previst celebrar-se, a més de València el 20 d’octubre, en diferents punts de la geografia espanyola: 19 d’octubre a Múrcia, 16 de novembre a Barcelona i 7 de desembre a Madrid.