Nuevo giro del tiempo en Valencia: nubes, lluvias y bajada de temperaturas

Després d’una setmana del pas de la DANA, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat de nou per a aquest dijous alerta groga en el nord de la Comunitat Valenciana per pluges localment fortes i tempestes amb calamarsa.

Així, el temps torna a girar bruscament en l’autonomia. I, encara que l’episodi serà menys intens que l’anterior, les pluges podries allargar-se durant tot el cap de setmana i arribar, a poc a poc a tot el territori.

El dijous la nuvolositat anirà entrant pel nord. Al llarg de el matí núvols d’evolució que podrien deixar ruixats aïllats a l’interior de les províncies de València i Castelló. Ja a la vesprada, a l’interior del terç nord, es podrien produir ruixats i tempestes localment fortes, amb probabilitat de calamarsa. Aquestes podrien arribar al litoral al llarg del dia. Les temperatures es mantindran sense canvis en les mínimes i amb un descens de les màximes en les zones de l’interior.

El divendres la nuvolositat es generalitza. En el nord, al matí, possibilitat de ruixats i tempestes en la costa i temperatures en lleuger descens. Durant la vesprada les tempestes tornaran a l’interior on podrien ser localment forts. En el sud podria produir-se ruixats aïllats al matí. Les temperatures en lleuger descens. No se superaran els 30 °C en cap punt.

De cara al cap de setmana es manté la inestabilitat. Segons Aemet, els cels es mantindran nuvolosos amb possibilitat d’algun ruixat aïllat a l’interior. A més, de cara al diumenge tornaran les tempestes elèctriques que podrien ser especialment intenses en el terç nord. Les temperatures no patiran canvis significatius.