El temporal desborda el riu Xúquer a Cullera

El desbordament ha afectat a zones de cultiu però no ha inundat habitatges ni locals comercials del municipi.

Cullera

L’alerta roja assotava la província de València amb unes previsions de fortes pluges que s’han complit amb escreix. Després de dotze hores de precipitacions ininterrompudes amb una aigua de fins a 101 litres per metre quadrat, el tram final del riu Xúquer s’ha desbordat parcialment prop de la seua desembocadura a Cullera alhora que ha fet el mateix el llac de L’Estany, al sud del terme municipal.

Segons arreplega l’Agència EFE, fonts municipals han confirmat este fet que ha afectat a zones de cultiu però sense arribar a provocar inundacions tant en habitatges com en locals de restauració.

Des de l’Ajuntament de Cullera han detallat que la carretera CV-605 està tallada al trànsit des de la zona de Brosquil en sentit a Tavernes de la Valldigna i recomanen precaució en les proximitats del pont de Les Vaques. A més, s’ha informat del tancament parcial de l’avinguda del Marenyet en la seua intersecció amb l’avinguda de l’Estany així com del camí de l’Escullera.

Com a mesura de prevenció el consistori local ha suspès les classes dels centres escolars i ha procedit al tancament de parcs, jardins i instal·lacions esportives. La Policia Local ha demanat precaució als conductors i recomana a la població que no circule per camins rurals i és que molts d’ells estan anegados d’aigua.

El temporal obliga a decretar la Alerta Roja por fuertes lluvias