La lluvia inunda el metro de Valencia y la nieve tiñe de blanco la autonomía
20/04/2022 Túnel cortado por inundación en Alboraia COMUNIDAD VALENCIANA ESPAÑA EUROPA VALENCIA SOCIEDAD POLICÍA LOCAL ALBORAIA

Les fortes precipitacions d’aquest dimecres estan causant forts estralls a València. La pluja no ha cessat en tota la jornada, prenent una major intensitat al migdia amb una tempesta que s’ha prolongat fins a la vesprada.

La gran quantitat d’aigua ha danyat algunes de les vies de metre de la ciutat. Davant això, Metrovalencia s’ha vist obligada a suspendre el pas dels combois per la Línia 3.

Segons ha informat per mitjà de xarxes socials, les inundacions han provocat la cancel·lació dels viatges entre les estacions de Meliana i Albalat. En el seu lloc, s’han habilitat autobusos per a realitzar el tram corresponent per carretera.

Malgrat la tempesta sobre València, el temporal també ha assotat durament a la localitat alacantina de Benidorm. Segons les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), la precipitació acumulada fins al migdia ha sigut de 35,8 litres per metre quadrat en aquest municipi.

A Benidorm li han seguit L’Alfàs del Pi (32.6); Novelda (30.2); Tibi (27.8); La Torre de les Maçanes (26.6); La Vall de Laguar (25.6); la Vall d’Alba (25.6); Pego (25.4); Benafigos (23.8); Alcoi/Alcoi (22.6); Vilafranca (22.4) i Ontinyent (21.6).

VALÈNCIA I L’AUTONOMIA ES TENYEIXEN DE BLANCO

A més de les inundacions, la Comunitat Valenciana s’ha tenyit de blanc en plena primavera. L’entrada d’un aire fred ha provocat una caiguda dels mercuris que, unida a les precipitacions, ha produït importants nevades.

Arroyo Cerezo (Rincón d’Ademúz) ha sigut un dels punts en els quals s’ha vist caure els flocs de neu. Tal com havia avançat Aemet, la cota de neu ha baixat de 1500-1700 m a 1000-1200 m a l’interior de la meitat nord; i 1200-1400 m en la resta.

La província de Alacant també ha tingut la neu com a gran protagonista. En els cims per damunt de 1200-1300 ha nevat deixant uns paisatges més propis de l’hivern que disten molt del viscut en les últimes jornades de Setmana Santa on regnava el sol i la calor.

Aquesta nit s’espera que el temporal comence a remetre desactivant les alertes grogues. Per a demà dijous tornarà l’estabilitat encara que el divendres podrien tornar les precipitacions (consulta el temps complet).