Llíria ofrece su solidaridad al pueblo mallorquín de Sant Llorenç

El pròxim 9 d’octubre, la ciutat de Llíria commemorarà el Dia la Comunitat Valenciana, amb ho lliura de la 1. ª edició dels Premis Jaume I de Llíria. L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Cultura que dirigeix Paco García, promou aquest guardó amb l’objectiu de reconèixer el treball de persones i entitats en la defensa de la llengua, la cultura, les tradicions, la vertebració del territori, l’economia, la societat i el benestar social.

Per a García, aquests premis “eren necessaris i han sigut els propis veïns de la localitat els que ens han fet arribar les seues propostes al costat d’una memòria justificativa de la persona o entitat candidata, tant si és d’àmbit local, comarcal o autonòmic”. La Comissió de Cultura serà l’encarregada de triar els guardonats de l’edició de 2018, després de valorar les propostes arreplegades.

Per al responsable de Cultura, Paco García, “el 9 d’Octubre és una cita important, ja que celebrarem el dia gran dels valencians i valencianes”. Des del consistori han posat l’accent que Llíria celebre aquest dia ja que el municipi és una Vila Real des de 1253 quan Jaume I li va atorgar la Carta de poblament. Per aquest motiu, García ha volgut instaurar una sèrie d’activitats i un acte oficial per al 9 d’Octubre amb el suport de tots els grups polítics.

La commemoració homenatjarà a Jaume I en el conservatori de música de Llíria. Aquest acte, servirà també per a fer el lliurament de la 1a edició dels Premis Jaume I de Llíria, amb una conclusió musical a càrrec de l’escola Música Primerenca.

Programació d’actes per al 9 d’octubre
El Dia de la Comunitat Valenciana comptarà també amb l’actuació de Carles Dénia, a les 19.30 hores. El cantautor valencià presentarà el seu espectacle “El cant espiritual”, en què trasllada els versos d’Ausiàs March al segle XXI amb tocs de jazz, flamenc, música mediterrània i altres estils. Les entrades, amb un preu de 3 euros, es posaren a la venda el pròxim 1 d’octubre a Ca la Vila.

A més, s’han programat unes altres actes, entre els quals destaquen la visita guiada “La vila medieval de Llíria, els cavallers i Jaume I”, l’espectacle musical infantil “Marcel el marcià, balla, balla”, la xarrada de Vicent Baydal sobre el seu llibre “Els valencians, des de quan som valencians?” i la presentació del nou disc d’Andreu Soler.

La commemoració del 9 d’Octubre es completa amb la tercera edició del Festival de Música Iberofest, que tindrà lloc el 6 d’octubre, des de les 17 hores fins a la matinada. Tota la programació està disponible en l’agenda de la web municipal.