Valencia recobra la normalidad: ranking de los 12 barrios donde más ha llovido

A portes de la tardor, l’estiu s’acomiadarà passat per aigua. Empitjora el temps i la arribada d’una Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) ha activat les alarmes en la Comunitat Valenciana.

Com ja es va avançar, la setmana es presenta amb una gran inestabilitat. La DANA que aquest cap de setmana ha assotat Canàries afectarà aquestes jornades a la Península arribant fins al Mediterrani. El delegat territorial d’Aemet Comunitat Valenciana, Jorge Tamayo, ha assenyalat que es tracta d’una DANA “molt afeblida” però que sempre “pot produir pluges”.

La zona més afectada d’aquest dimarts serà l’interior sud de Castelló. Per això, la Agència Estatal de Meteorologia ha activat l’alerta groga per risc de pluges i tempestes ocasionals que s’esperen al llarg de la vesprada.

Per al dimecres les alertes s’intensificaran. El dia arrancarà poc nuvolós al principi però tendirà a intervals nuvolosos cap a migdia i a nuvolós al final. Durant la segona meitat de la jornada hi haurà ruixats i tempestes que poden ser localment fortes, primer a l’interior i posteriorment en el litoral.

Amb la DANA en actiu, a les 14.00 hores s’activarà una alerta groga a l’interior de València i Castelló. No obstant això, a partir de les 17:00h el risc de pluges i tempestes amb possibles episodis de calamarsa s’intensificarà. Aquesta aconseguirà tota la província de València i l’interior nord d’Alacant. Es preveuen precipitacions acumulades en una hora de 20 mm. Puntualment, es podran donar intensitats de 30 mm/h.

Per a el dijous seguirà la DANA amb un cel nuvolós o cobert acompanyat de ruixats i tempestes localment fortes. Malgrat això, l’extensió del nivell de risc espera reduir-se focalitzant-se en el litoral nord d’Alacant i Castelló.

SEGUIRÀ LA DANA EL CAP DE SETMANA?

A més de la pluja, la Depressió Aïllada en Nivells Alts porta amb si una baixada dels mercuris. Dels 28º d’aquest dimarts a València es passarà als 24º el dijous. Les nits tropicals amb valors per damunt dels 20è també diran adeu i les mínimes es desplomaran. A la ciutat de València es baixarà fins als 18-19è i en zones d’interior fins als 13º.

Respecte al cap de setmana, Tamayo ha afirmat que no hi haurà DANA. No obstant això, avisa que sí podríem tenir una altra entrada d’inestabilitat encara que “ja amb una incertesa molt major”.

El seu consell per als pròxims dies és seguir les recomanacions i indicacions de Protecció Civil i “aplicar el sentit comú”. “En el cas que vegem zones on està corrent aigua on normalment no corre cal tenir en compte que aqueix aigua pot arrossegar qualsevol cosa i això inclou persones, cotxes o qualsevol obstacle que posàrem en el seu llit”, ha assenyalat.