Así será la Línea 11 de Metrovalencia: paradas que tendrá y recorrido que seguirá
Diseño del trazado de las líneas 10 y 11 de Metrovalencia.

La ciutat de València comptarà amb una nova línia de tramvia pròximament. Des de Ferrocarrils de la Generalitat ja es treballa en la redacció de dos projectes que completaran el traçat de la Línia 10 i crearan la Línia 11.

Així ho anunciava aquest cap de setmana el conseller Arcadi España qui va avançar la necessitat de ampliar el traçat del tramvia amb una nova ruta que unisca tota la façana marítima de la ciutat.

Espanya va explicar que la Generalitat ja treballa en l’ampliació de la futura Línia 10 (Alacant-Natzaret) de Metrovalencia per a connectar aquesta línia, ara en obres, amb l’actual xarxa tramviària en servei, mitjançant una ampliació de traçat i la creació de la nova Línia 11.

“Per a connectar la Línia 10 amb la zona del Grau es desenvoluparà un nou traçat tramviari des de la Ciutat de les Arts; seguint per l’avinguda Menorca; fins a arribar a la façana marítima i integrar aquest nou tram amb la xarxa tramviària actual en la parada Grau-Canyamelar”, va assenyalar.

“També es contempla una prolongació de la Línia 10 seguint el recorregut des de l’estació de Natzaret fins a la façana marítima. L’objectiu és millorar la integració i les condicions de mobilitat del barri a la ciutat de València”.

Segons el traçat que s’ha presentat, la nova ruta 11 tindria quatre parades: dues pròpies i dos comuns a la 10. Les comunes d’inici i final serien les situades al costat del Centre Comercial El Saler i l’Edifici del Rellotge. Com a parades pròpies serien les situades al costat de la Ciutat de les Arts (zona Aqua i El Corte Inglés) i el carrer Juan Verdeguer.

El conseller Arcadi España en la seua visita a les obres de la Línia 10.

RIBÓ ABOGA PER AMPLIAR LA LÍNIA 10 ABANS DE PENSAR EN LA 11

Amb la finalitat de detallar les dos propostes, FGV es reunirà en les pròximes setmanes amb l’Ajuntament de València i amb l’Associació de Veïns del Barri de Natzaret. En concret, s’ha convocat per a hui una reunió de treball amb els representants veïnals. En ella s’exposaran les alternatives que té sobre li taula l’empresa pública per a millorar la connectivitat i les condicions de mobilitat dels veïns del barri.

No obstant això, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha assenyalat aquest matí que el prioritari és ampliar i finalitzar la Línia 10 abans de pensar en la 11. “A l’Ajuntament, a la Marina i a l’Autoritat Portuària els interessa moltíssim la prolongació de la Línia 10”, ha declarat. “Per això m’ha preocupat veure que avui ja s’estava parlant de la Línia 11. S’ha de començar l’ampliació de la 10 abans que la 11. Si es pot fer tot alhora, estupend. Però els recursos són limitats“.

“És important que una línia de tramvia passe per davant d’El Corte Inglés però per a nosaltres és molt més important que les línies es connecten i que es connecten dos barris marítims com el Cabanyal i Natzaret”, ha conclòs.