Línea 10 de Metrovalencia
Diseño de la futura Línea 10 de Metrovalencia.

La futura Línia 10 Alacant-Natzaret de Metrovalencia continua prenent forma a la ciutat. El conseller de Política Territorial, Arcadi España, ha presentat la denominació de les huit estacions i parades que compondran la nova ruta de metre.

Cada nom de les parades estarà acompanyada per una il·lustració seleccionada per concurs. Diego Blanco ha realitzat la imatge d’Alacant; Mar Hernández ‘Malota’ la de Russafa; Pau Valls la d’Estimat Granell/Montolivet; Irene Pérez la de Quatre Carreres; Víctor Visa la corresponent a Ciutat Arts i Ciències/Justícia; Ángela Fernández del Camp la d’Oceanogràfic; Simone Virgini la pertanyent a Moreres, i Elga Fernández Lamas la de Natzaret.

Arcadi España ha anunciat que “aquestes il·lustracions s’instal·laran en gran format en cadascuna de les estacions i parades. S’utilitzaran com a imatge identificativa de les mateixes en plans i altres suports propis de Metrovalencia, com a títols de transport, una vegada entre en funcionament la línia l’any vinent“.

LES 8 PARADES DE LA LÍNIA 10 (ALACANT – NATZARET)

PARADA 1 – ALACANT

Imagen

PARADA 2 – RUSSAFA

Imagen

PARADA 3 – AMADO GRANELL/MONTEOLIVET

Imagen

PARADA 4 – QUATRE CARRERES

Imagen

PARADA 5 – CIUTAT ARTS I CIÈNCIES/JUSTÍCIA

Imagen

PARADA 6 – OCEANOGRÀFIC

Imagen

PARADA 7 – MORERES

Imagen

PARADA 8 – NATZARET

Imagen

Així serà la futura Línia 10 de Metrovalencia

La Línia 10, una vegada completada, unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5 quilòmetres i 8 estacions (3 subterrànies i 5 en superfície).

En l’actualitat s’estan executant les obres previstes al llarg del tram subterrani. Els treballs comprenen la instal·lació de la totalitat de la doble via i aparells; drenatges i canalitzacions laterals per a instal·lacions; i els treballs d’arquitectura de les tres estacions que inclouen acabats, paviments, revestiments verticals, mobiliari, etcètera.

Juntament amb els treballs d’adequació del tram en superfície també s’estan realitzant els corresponents a l’electrificació, instal·lació de subestacions i escomeses del traçat entre l’estació d’Alacant i Natzaret, així com la senyalització, comunicació i seguretat estan també en execució.