Establecen un límite de personas para acceder a las playas de Jávea
Playa El Arenal de Jávea (Alicante).

El municipi alacantí de Xàbia és un dels llocs més visitats pels valencians durant les vacances estivals. No obstant això, enguany les platges estaran més restringides que mai. L’objectiu és garantir el compliment de les distàncies de seguretat per a evitar un rebrot del coronavirus.

El consistori municipal ha anunciat l’elaboració d’un protocol de contingència específic per a les seues platges davant la pandèmia. Per primera vegada s’establirà un contingent màxim a les platges i cales perquè els banyistes acudisquen de forma segura.

A més, s’ha descartat establir un sistema de reserva prèvia. Per això, l’ocupació serà sobre la base de l’hora d’arribada. Seran els vigilants de seguretat del consistori i els joves informadors de la Generalitat els qui regulen això dia a dia.

2.575 PLACES PER A BANYISTES A PARTIR DE L’1 DE JULIOL

El regidor responsable, Toni Miragall, ha avançat quals són els números establits en les principals zones de bany. Per a això han tingut en compte les seues dimensions i que cada persona tinga un espai d’uns 4 metres quadrats.

Segons les dades, en l’Arenal s’ha establit un màxim de 2.000 banyistes, 225 en La Grava, 200 a la Granadella i 150 en la Barraca o Portitxol. Respecte a la resta de zones costaneres de la localitat no s’ha establit cap protocol d’aforament.

No obstant això, el regidor ha apuntat que el nombre de banyistes no és una cosa fixa. Aquest podrà variar una vegada es visualitze com queda l’ocupació a la platja o si canvien les directrius sanitàries.

LES NOVES NORMES PER A ANAR A LES PLATGES DE XÀBIA

En la Grava i l’Arenal es marcaran entrades i eixides per les quals accediran els banyistes. A més, en el cas de l’Arenal sí que es permetran activitats lúdiques com el vóley sempre que el grau d’ocupació no siga màxim.

Mentrestant, en el Portitxol i la Grandella es repetirà el sistema de control de vehicles amb una barrera que es baixarà quan l’aforament estiga complet. En aquest sentit, també es coordinarà un sistema amb els locals hostalers a peu de platja perquè puguen passar els seus clients si queden àrees d’aparcament i encara que la platja estiga ja plena.

Una altra de les conseqüències de l’obligatòria reducció del nombre de banyistes és que enguany no s’oferirà servei de transport públic (trenet) a la Granadella. Això es deu al fet que la bossa d’aparcament disponible és suficient per a l’aforament fixat.