feria del libro

Les novel·les romàntiques, Harry Potter i la Bíblia són els llibres més buscats en el Dia del Llibre. Així ho assegura Milanuncios coincidint amb la festivitat de Sant Jordi que se celebra avui en tota Espanya i que té un major pes a Catalunya, on la tradició del 23 d’abril està més arrelada.

Segons aquesta APP, les novel·les romàntiques són els més buscats en aquesta plataforma “molt per davant de la resta de cerques”, apunten. No obstant això, si ens fixem en les sagues, Harry Potter se situa com el llibre més buscat, seguit de la Bíblia i les col·leccions de literatura infantil i juvenil Diario de Greg i Gerónimo Stilton.

Quant a escriptors, les novel·les de Stephen King es converteixen en les següents en la llista, seguides de la literatura romàntica de Megan Maxwell. Però són les edicions especials o descatalogades les que més criden l’atenció en aquest dia. Un exemple són les edicions especials de clàssics com El Quixot o l’obra completa de Julio Verne, o bé llibres que ja no estan disponibles en el mercat actual, com és el cas de novel·les descatalogades com l’obra completa de les Cròniques de Narnia o El Senyor dels Anells.

Parell els amants del comic, expliquen les mateixes fonts, també es poden trobar col·leccions com aquesta sèrie de vuit toms en tapa dura del Capità Tro que farà les delícies dels més nostàlgics.

Des de Milanuncios asseguren que la compra d’exemplars va començar a accelerar-se amb motiu del Dia del Llibre i, més enllà de les llibreries i les grans superfícies, aquesta tendència també s’ha traslladat al mercat de segona mà, convertida en una opció econòmica, original i sostenible.

Segons les dades extretes de la plataforma, la venda de novel·les ha crescut un 34% en els últims dos mesos, especialment a Catalunya (38%). Només en el primer trimestre de 2019 es van vendre al nostre país més de 30.000 llibres i novel·les de segona mà, per un valor d’1.434.690 euros.