Muñiz va confinar qualsevol besllum de confiança en les hores prèvies al duel de Copa del Rei davant l’Espanyol. “Confiança cap, treball, molt”, va advertir sense pestañear contextualitzant les emocions del grup i la manera d’afrontar un xoc que naix des de l’avantatge adquirit en terres catalanes després de les dianes d’Ivi i Morales. No obstant açò, el discurs que defensa és homogeni i redunda en aqueixa idea inicial. “Nosaltres ho enfoquem com un partit que serà molt igualat. Crec que serà semblat al de l’anada. Eixirem a jugar com si anàrem 0-0 en l’eliminatòria. No hi ha gens fet”, va assumir. Muñiz imagina una trobada que titlla de “igualat i equilibrat” en virtut de les característiques i de les necessitats de cada col·lectiu. “Els dos equips intentarem avançar-nos en el marcador”.

La raó és més que evident en funció del relat desenvolupat fa amb prou faenes una setmana en el RCDE Stadium. “Nosaltres perquè ens decantaria l’eliminatòria i ells perquè saben que han de marcar gols”. Muñiz accentua la capacitat del seu adversari. No és un bloc menor. I compta amb futbolistes experimentats i adobats, principalment en la rereguarda. El repte és complex. “És un equip amb un potencial ofensiu molt important. L’Espanyol tractarà d’estrènyer a dalt. Hem de llegir bé el partit”. El tècnic va bandejar que vaig mirar més enllà del duel de Copa, en al·lusió al partit immediat de Lliga davant el Real Club Cèltic. “Demà focalitzarem el partit del dijous. Posarem els que estiguen millor preparats. Sabem que hi ha un partit important després. Tenim a quasi tota la plantilla i puc fer dues onces de garanties”.

Hi ha infinitat de raons per a mantenir la fe en el format copero. Muñiz al·ludeix a la possibilitat de repartir minuts d’exigència entre el bloc. “El que ens queda per davant en Lliga va a ser molt dur. És important que tots tinguen minuts de competició perquè els anem a necessitar. Aquest torneig ens ve bé perquè hi haja competitivitat. Ens serveix per a augmentar el nivell de la plantilla”. La seguretat que li transmet el planter que ensinistra sembla il·limitada. Ho va advertir quan va ser qüestionat pel mercat d’hivern. La seua resposta va ser contundent. “Veig un equip viu. Açò m’il·lusiona. Tinc ganes d’entrenar i que arribe el següent entrenament. Aquest equip va a competir fins al final sense problemes. Crec que estem tots. El vaixell s’ha omplert de gent. Açò em motiva. Estic desitjant que arribe el partit de matí i el del diumenge. Tinc més motivació que mai i més il·lusió que mai. Estem oberts a acollir a qualsevol que venja a ajudar, però si no passa gens, podem traure-ho avance sense problema”.