Alcen a un cavall d’una Alcen a un cavall d’una puntada durant el ‘tir i arrossegament’ a Valènciadurant el ‘tir i arrossegament’ a València

Un documental mostra la crueltat d'aquest esport

Tiro y arrastre

El tir i arrossegament a València ha portat polèmica aquest cap de setmana després d’alçar a un cavall d’una puntada en l’antic llit del Turia, segons ha denunciat el Partit Animalista Pacma. L’organització animalista destaca que el cavall es desploma mentre tira del carro carregat de sacs, diverses persones intenten alçar-ho fins que una d’elles li propina una forta puntada en la panxa, que obliga a l’animal a posar-se en peus.

Un documental mostra la crueltat d’aquest esport, on arrepleguen una extensa documentació gràfica recollida en diferents proves de ‘tir i arrossegament’ celebrades en diverses poblacions valencianes durant 2016. El vídeo de Pacma denuncia el maltractament sistemàtic al que són sotmesos els animals en aquest espectacle. A l’agost del passat any el Partit Animalista va sol·licitar al Consell l’abolició del tir i arrossegament en tota la Comunitat després de presentar una sèrie de denúncies davant la Generalitat Valenciana i el Ministeri de EducaciónCultura i Esport.

El tir i arrossegament comença amb el pesaje dels carros i les seues càrregues, carreters i animals. Els animals han de tenir força i destresa per a recórrer una pista d’arena de 40-60 metres i sobre una base de més d’un metre d’arena que dificulta el desplaçament de les cavalleries.

PACMA: “Los Sanfermines son un camino hacia la muerte”