Valencia convertirá un nuevo barrio en zona verde y naranja de aparcamiento
Aparcamiento de zona naranja en el centro de la ciudad.

Amb les Falles molt a la vora molts valencians comencen a témer el trànsit d’aquestes dates. Els carrers tallats per passacarrers, els monuments fallers i la instal·lació de casals obliguen sempre a alterar la circulació del Cap i Casal.

Com és habitual, l’Ajuntament de València ha anunciat que es cancel·larà la zona blava. Per tant, les 4.789 places d’estacionament regulades pel servei ORA seran gratuïtes.

Tal com ha avançat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, a 7 Televalencia, la previsió és que la modificació d’aparcament entre en vigor el dissabte 11 de març, cap de setmana previ als dies grans de les Falles. Aquest s’estendrà durant un total de nou dies arribant a la seua fi el 20 de març, jornada en la qual València recuperarà la normalitat.

«Com tots els anys, el que fem és que en els dies grans de Falles s’anul·la tota l’ORA. Ja tindrem tota la ciutat tallada amb monuments, carpes i activitats. Per tant, no fa falta que els veïns hagen de moure els cotxes i pagar. Amb aquesta mesura reduïm el trànsit i facilitem la vida a la gent», ha reconegut Grezzi.

LA ZONA TARONJA SE SUSPÈN, NOMÉS SERÀ PER A RESIDENTS

Els canvis en els estacionaments també afectaran les 560 places de zona taronja. Els espais d’ús mixt per a residents i no residents s’anul·laran. Aquestes passaran a ser d’ús exclusiu del veïnat, com les zones verdes. Per tant, els aparcaments taronges es convertiran durant nou dies en estacionaments d’ús exclusiu residencial.

«Com tenim la novetat de les zones verdes i taronges, el que farem és que les zones taronges seran totes dedicades al veïnat. Així, el que vinga de fora no podrà aparcar en barris com Russafa, Ciutat Vella o el Botànic«, ha detallat el regidor.

Amb això, des de l’Ajuntament es tractarà de reduir el trànsit a València. Alhora, s’apostarà per un reforç del transport públic amb major freqüència de metres i autobueses.