tasa

Les Corts Valencianes van aprovar anit durant el desenvolupament de la segona jornada del Debat de Política General instar al Consell a la creació d’una taxa turística a la Comunitat Valenciana.

Esta proposta de Podem, una del centenar que van presentar, s’ha aprovat per 34 vots a favor del propi partit, Compromís i els quatre exdiputats de Ciutadans, 32 abstencions del PSPV-PSOE i Ciutadans i 29 vots en contra del Partit Popular.

En el text es reclama la creació d’un impost sobre les pernoctacions que es destinaria a les infraestructures del sector turístic valencià. El diputat de Podem David Torres ha sigut qui anit va explicar que volen que comence a aplicar-se en 2018 i siga una taxa municipal però acompanyada d’una regulació autonòmica perquè tots l’apliquen.

L’abstenció que els socialistes han explicat que es deu al fet que no recolzen una taxa turística autonòmica però han assegurat que meditaran la qüestió i que estan a favor que existisca un debat racional amb el sector.

Les Corts rebutgen la tornada d’envasos

Una altra de les propostes presentades des de Podem era incloure un Sistema de Dipòsit, Devolució i Tornada d’Envasos (SDDR) en el Pla Integral de Residus. Esta petició al Consell va ser rebutjada durant la sessió amb la votació en contra de PSPV, PP i CS i l’únic suport de Compromís.