Las bicicletas solares en el puerto de València

Comença un projecte pilot de bicicletes elèctriques en el Port de València destinades per als passatgers de creuers que arriben a la nostra ciutat. La iniciativa té una durada de cinc mesos, es posaran a la disposició dels cruceristas 10 bicis elèctriques i un párkingautomàtic que les recarregarà a través d’energia solar. La Fundació Valenciaport, amb la col·laboració de l’Autoritat Portuària de València (APV) i Les Naus, lidera una prova pilot denominada “I-Bike Sharing System at the Portof València”.

Hi ha 10 bicicletes elèctriques i un pàrquing automàtic on les bicis es recarregaran amb energia solar. El párking de bicicletes està situat en els voltants de la terminal de passatgers de Trasmediterránea i suposa un nou nexe d’unió del port amb el centre de la ciutat. Els cruceristas podran llogar durant un dia les bicicletes per desplaçar-se per la ciutat. Aquest servei estarà disponible des d’avui i fins que finalitzin els 5 mesos de durada del pilot.

En aquest projecte també participen altres ciutats portuàries com Durres, Limassol, Kotor, Igoumenitsa, Koper i València. Així mateix, aquestes ciutats implementaran i simularan accions pilot en les quals provaran diferents tipus de mesures com a carrils bici, sistemes de bicicletes d’ús compartit, carpooling o aplicacions TIC per a sistemes de transport públic, en l’àmbit de la mobilitat sostenible amb un impacte concret en la vida diària dels ciutadans.