Les bicicletes elèctriques triomfen en el Port de València

Hi ha 10 bicicletes elèctriques i un pàrquing automàtic on les bicis es recarregaran amb energia solar

Las bicicletas solares en el puerto de València

Comença un projecte pilot de bicicletes elèctriques en el Port de València destinades per als passatgers de creuers que arriben a la nostra ciutat. La iniciativa té una durada de cinc mesos, es posaran a la disposició dels cruceristas 10 bicis elèctriques i un párkingautomàtic que les recarregarà a través d’energia solar. La Fundació Valenciaport, amb la col·laboració de l’Autoritat Portuària de València (APV) i Les Naus, lidera una prova pilot denominada “I-Bike Sharing System at the Portof València”.

Hi ha 10 bicicletes elèctriques i un pàrquing automàtic on les bicis es recarregaran amb energia solar. El párking de bicicletes està situat en els voltants de la terminal de passatgers de Trasmediterránea i suposa un nou nexe d’unió del port amb el centre de la ciutat. Els cruceristas podran llogar durant un dia les bicicletes per desplaçar-se per la ciutat. Aquest servei estarà disponible des d’avui i fins que finalitzin els 5 mesos de durada del pilot.

En aquest projecte també participen altres ciutats portuàries com Durres, Limassol, Kotor, Igoumenitsa, Koper i València. Així mateix, aquestes ciutats implementaran i simularan accions pilot en les quals provaran diferents tipus de mesures com a carrils bici, sistemes de bicicletes d’ús compartit, carpooling o aplicacions TIC per a sistemes de transport públic, en l’àmbit de la mobilitat sostenible amb un impacte concret en la vida diària dels ciutadans.