Més de 10 municipis valencians gaudiran de l’òpera ‘Bastià i Bastiana’

Aquesta iniciativa pertany al programa 'Les Arts Volant' i que acosta la cultura a tots els racons de la província gràcies a un acord signat per la Diputació i el Palau de les Arts.

Les Arts Volant

‘Les Arts Volant’, projecte impulsat per l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, visitarà en la seua segona edició 14 municipis de la província i sis barris de la ciutat de València. Ho farà amb l’òpera en valencià Bastià i Bastiana, de Wolfgang Amadeus Mozart, segons han anunciat els seus responsables als mitjans de comunicació aquest matí.

La roda de premsa de presentació d’aquesta segona edició de ‘Les Arts Volant’ ha comptat amb la participació del secretari autonòmic de Cultura i Esports, Albert Girona; la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó; la presidenta del Patronat de Les Arts, Susana Lloret; el diputat de Cultura, Xavier Rius; i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello.

‘Les Arts Volant’ va iniciar la seua marxa fa poc més d’un any, fruït d’un acord entre el Palau de les Arts, depenent de la Conselleria d’Educació, Innovació, Cultura i Esports, amb l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, que va permetre construir un escenari d’òpera portàtil, capaç de plegar-se sobre ell mateix i traslladar-se en un camió, que fa la funció de transport i suport escènic.

La proposta, pionera a l’Estat, adapta la primera òpera de Mozart, Bastià i Bastiana, que interpreten en valencià els cantants del Centre Plácido Domingo, acompanyats al piano per Aïda Bousselma i Husan Park. El muntatge, realitzat per l’equip de professionals de Les Arts, és una producció de Davide Livermore, amb vestuari de José María Adame i il·luminació d’Antonio Castro.

La Diputació de València ha preparat un conveni de col·laboració amb Les Arts que es renova per segon any amb un import de 250.000 euros. Gràcies a aquest conveni els ciutadans de la província de València podran gaudir de la gira de ‘Les Arts Volant 2018’, però també s’acorden cessions d’espais per a activitats pròpies de la Diputació o compartides entre ambdues institucions, com el concert de piano de Fatima Dsuzova i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana del passat mes de febrer.

A més, a finals d’any es tornarà a oferir l’oportunitat a grups de veïns de diversos municipis de la província de València, d’assistir a una selecció d’assajos generals de diferents produccions operístiques.