El passat diumenge 4 de novembre concloïa el període de votació pública de les propostes seleccionades del Programa Municipal de Pressupostos Participatius, unes propostes que sorgeixen dels veïns i veïnes de l’Eliana perquè l’Ajuntament les implemente en el municipi al llarg del pròxim any 2019. 100.000€ del Pressupost Municipal es destinaran a executar les accions més votades.

En aquesta edició van ser 11 les propostes seleccionades per a passar a la fase de votació pública, una fase en la qual han votat més de mil habitants. Les més votades han sigut les de condicionament de les voreres del municipi i les millores en les instal·lacions del Poliesportiu Municipal, unes execucions que l’Ajuntament durà a terme de forma prioritària. A mesura que es dispose de consignació pressupostària, el Consistori intentarà, dins de les possibilitats, executar les següents.

Als Pressupostos Participatius 2018 la ciutadania ha presentat més de 100 propostes, de les quals 8 van ser excloses de la fase de votació pública ja que, per raons de pressupost o de rellevància, van a ser directament realitzades per l’Ajuntament. La resta de propostes, sense comptar les altres 11 de votació pública, van ser excloses per motius d’inviabilitat (econòmica, tècnica o urbanística), per estar ja realitzades o previstes, per no ser competència de l’Ajuntament o no ser una inversió pròpiament.

Des del seu inici a 2015, el Programa Municipal de Pressupostos Participatius ha destinat 799.000€ en l’execució de propostes prioritzades pels veïns i veïnes de l’Eliana, com per exemple l’Itinerari Escolar Segur al voltant dels CEIP Verge del Carme i l’Olivera, amb un cost de 70.000€ o la construcció del parc d’agilitat per a gossos a Entrepins, amb un cost de 18.000€, entre altres.