televisión

La televisió dels hospitals públics serà gratuïta a partir de hui. Així ho va decidir la Conselleria de Sanitat el darrer mes d’octubre, en una mesura amb un cost de 1’2 milions d’euros que s’emmarca dins del Pla de Dignificació i Humanització de les Infraestructures Sanitàries.

Aquest servei, que costava quatre euros al dia, deixarà de cobrar-se al ciutadà. L’objectiu, en paraules de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló “cercar el major benestar de l’usuari de la sanitat pública, i la universalització del servei, públic i gratuït”.

La consellera va avançar per aquell temps que aquest mes de febrer de 2019 estava prevista la finalització del contracte 352/2007, corresponent a la instal·lació i explotació del servei de telefonia pública, internet i televisió als hospitals valencians.

“Amb la finalització del contracte, la prestació del servei es durà a terme de forma gratuïta, amb el que el manteniment de les televisions correrà per compte de la Conselleria de Sanitat, per a això es prepararan totes les mesures necessàries”, explicava als mitjans.

En total, Sanitat garantirà el visionat de quasi 5.600 terminals amb la següent distribució: 2.231 en habitacions individuals dels hospitals valencians, 2.749 en habitacions dobles, 318 en les sales d’espera per a familiars i 286 en els llocs d’hospitalització.

Tenint en compte que l’estada mitjana als hospitals valencians ronda els 6 dies, aquesta mesura suposarà a partir d’ara un estalvi mitjà per al pacient de 24 euros durant la seua estada hospitalària.

Cal recordar que les tarifes que s’estaven pagant de mitjana pels usuaris a les empreses adjudicatàries ronda els 60 euros al mes (una mica menys de quatre euros al dia, 17 euros a la setmana, 30 la quinzena).

Las ambulancias se atascan una detrás de otra en la avenida Reino de Valencia

Los valencianos desconocen las normas de circular en patinete