La sort és una tragicomèdia en valencià dirigida a tots els públics, que té una duració de 70 minuts i un cost de 7 euros per entrada. La companyia Pérez & Disla la representarà este divendres, 12 d’abril, a les 20.30 hores a la Casa Municipal de Cultura (c/ Progrés, 9). Esta obra de teatre forma part de la programació de primavera del departament de Cultura.

La sort, interpretada per Juli Disla i Jaume Pérez, conta la història d’una adopció. És un procés en el qual importa sempre el benefici del menor per damunt de qualsevol altre interés, ja siga el de la família biològica o el de la família adoptiva. Té com a finalitat buscar una família per a un menor i no un menor per a una família. L’adopció és concebuda com un recurs de prevenció per a aquells que no poden quedar-se amb la seua família. Establix un tipus de filiació diferent de la biològica: la filiació afectiva. El procés d’adopció nacional pot allargar-se fins a huit anys i no és definitiu fins que la justícia dicta una resolució d’adopció.

L’obra parla de l’experiència dels intèrprets com a família homoparental i interracial. Una peripècia emocional i vital però també un llarg camí administratiu i judicial que té com a finalitat aconseguir formar una família. A través de la seua vivència intima parlen de la diversitat, de quins són els models de famílies, de com viuen les qüestions racials, de quins són els referents i l’entorn en el qual es desenvolupen els menors.

Les entrades poden adquirir-se en: https://www.servientradas.com/espectaculo/AYUNTAMIENTO_DE_SAGUNTO/6/la-sort.html