femenino

La professionalització del futbol femení és una fet. La comissió directiva del CSD ho ha fet oficial després d’una votació que va guanyar per unanimitat per a complir la promesa que el Govern va fer fa alguns mesos. José Manuel Franco, president del CSD, arreplega així el testimoni d’Irene Lozano, qui va prometre que arribaria la professionalització.

A partir de la pròxima temporada l’avui Primera Iberdrola passarà a denominar-se Lliga Elles amb 16 equips participants. Mentre que el Consell Superior d’Esport supervisarà la seua implementació. El campionat estarà la pròxima campanya organitzat pels Clubs sota el paraigua de la RFEF.

No hi ha hagut dubtes. Per unanimitat, el futbol femení s’ha convertit en una lliga professional. La tercera d’Espanya després del futbol masculí (Primera i Segona Divisió) i el basket masculí (ACB). A més, és el primer esport femení que arriba a la professionalització.

El futbol femenino ya es profesional
El futbol femenino ya es profesional. Fuente: Levante UD

UN FET HISTÒRIC

Un fet que es portava reclamant des de fa alguns anys. El futbol femení havia de ser una realitat amb el conveni de treballadors i la comercialització dels drets televisius.

“Seran criteris per a la qualificació de competicions de caràcter professional, entre altres, l’existència de vincles laborals entre clubs i esportistes i la importància i dimensió econòmica de la competició”, dicta l’article 46.2 de la Llei de l’Esport.

El president del CSD, José Manuel Franco, va parlar després de confirmar-se la professionalització del futbol femení: “Saldem un deute històric amb les dones futbolistes, les dones esportistes i les dones en general que han patit una discriminació històrica únicament pel seu gènere. Fem justícia i complim compromisos. El Govern d’Espanya compleix. La igualtat és un objectiu prioritari. La professionalització del futbol femení que hem aprovat avui en el CSD obri la porta a noves i futures professionalització en altres esports. Hi haurà un abans i un després”.