El municipi valencià de La Pobla de Farnals, celebrarà divendres que ve dia 17 de novembre la I Fira de Drets de la Infància i de l’Adolescència. L’esdeveniment tindrà lloc des de les 16.30 i fins a les 19.30 hores en la mateixa avinguda Doctor Ortiz Sebastián, en l’Espai Jove i en les places Miguel Hernández i Clara Campoamor.

L’Assemblea General de l’ONU va recomanar en 1954 destinar un dia a fomentar la fraternitat entre els xiquets i les xiquetes del món, i promoure el seu benestaramb activitats socials i culturals. Així doncs, enguany la regidoria d’Infància de l’Ajuntament de La Pobla de Farnals ha centrat aquesta celebració en el dret al joc, fent partícips a les entitats esportives del municipi com el Club Esportiu d’Atletisme, el Club de Futbol La Creu, el Club de Bàsquet, el Club Es Dansa i el Club de Tenis de Taula. Cadascun d’aquests clubs duran a terme activitats i exhibicions entre l’avinguda Doctor Ortiz Sebastián i la plaça Miguel Hernández.

D’altra banda, des de la regidoria també s’han organitzat diferents espais en la mateixa avinguda on es faran tallers i jocs gegants, com també es podrà practicar parkour en la plaça Clara Campoamor, així com altres iniciatives per a promoure el dret al joc i a la pràctica esportiva. 

ALTRES ACTIVITATS

A més, en l’Espai Jove, també es podrà gaudir d’un scape box, del tenis de taula i de l’exposició del Mural dels Drets, un treball col·laboratiu on els xiquets i xiquetes del Consell de la Infància i l’Adolescència Municipal de la Pobla de Farnals i del Club d’Oci han portat a cap seguint la iniciativa d’UNICEF per a celebrar el Dia de la Infància i l’Adolescència, on mostraran la seua creativitat per a reivindicar el compliment dels Drets dels xiquets, xiquetes i adolescents.

A més d’aquesta primera fira, com a colofó a aquestes celebracions el dilluns 20 de novembre en el CEIP Cervantes es podrà gaudir del teatre de marionetes ‘Mila, Mil i Milú: Els Drets de la Infància‘.

Aquesta activitat s’ha finançat amb càrrec als fons rebuts del Ministeri d’Igualtat, Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere, en el marc del Pla Corresponsables.