La Patrulla verda de la Policia Local de València és l’encarregada de vetlar per la seguretat dels animals. El seu Inspector Coordinador, Santiago Pérez porta molt temps al capdavant d’aquest equip i ha vist multitud de casos de maltractament animal com el d’aquell individu en estat d’embriaguesa amb dues bulldogs francesos la història dels quals no va tenir un final molt feliç ja que un dels animals va morir. Tot apuntava que havien rebut un colp de calor.

Pérez comenta que si som testimonis d’un cas evident de maltractament o abandó animal, hem de posar-nos en contacte amb la Policia a través del 091 o el 112. En eixe moment, la Policia Local activa un protocol que passa per comprovar si l’animal en qüestió porta el xip obligatori i posar-se en contacte amb l’amo. En cas contrari es posaria en marxa una altra sèrie de gestions.

La legislació és molt clara i les penes van des de multes econòmiques, el tancament de les instal·lacions on estiguen els animals i la decomisió dels mateixos. Pel que tenir una mascota és un tema més seriós del que sembla. Des de la Patrulla Verda de la Policia Local aconsellen que li’l pensen i miren el temps del que disposen per a dedicar-li-ho.

L’abandó d’animals domèstics a l’estiu segueix sent un dels temes més dramàtics i que, professionals com els quals integren la Patrulla Verda de la Policia Local de València, s’encarreguen per eradicar aquesta xacra a força de campanyes de conscienciació durant tot l’any.