Sagredo

Juan Antonio Sagredo s’alçava amb la majoria absoluta en les passades eleccions del 26 de maig. El seu partit el PSPV aconseguia el 48% dels vots, 13 regidors, millorant els resultades de 2015.

L’avanç del candidat socialista, que podrà governar en solitari contrasta amb el càstig dels electors a Compromís, que perd la meitat dels regidors es queda amb tres. La legislatura ha estat marcada per les discrepàncies entre els socis de govern, sobretot per la postura respecte a la implantació en la localitat del megacentro comercial Port Mediterrani.

Ara el suport dels Paterneros en les urnes a Juan Antonio Sagredo li permetrà governar en solitari els pròxims 4 anys.

El primer: benvingut, alcalde, i enhorabona pels resultats.
Moltes gràcies!

Majoria absoluta. Tot un somni per al partit.

Sí, era complicat que hagueren majories absolutes sobretot en ciutats grans com a paterna, i la veritat és que contentíssim, ho assumim amb molta humilitat, moltíssima responsabilitat i amb ganes de continuar treballant.

Juan Antonio Sagredo en l’Àgora de 7Televalencia

En quin moment està el projecte del Centre Comercial Intu Mediterrani?

Nosaltres vam fer el primer pas amb una modificació del pla general. Va ser a la Conselleria de Medi ambient que va posar una sèrie d’objeccions tècniques. Se li va retornar a promotor, ho ha esmenat i de moment està avançant en aqueixa tramitació administrativa i que en aquests moments es troba en la Conselleria.

Estem parlant d’un projecte de 860 milions d’euros d’inversió de Regne Unit, i que pot generar milers de llocs de treball.

Estic convençut que aquest projecte és bo, no solament per a l’ocupació. El territori és totalment privat, l’administració pública no aporta ni un euro ni un centímetre de sòl públic. És per això que entenem que és positiu i garanteix la regeneració de la zona.

S’atreviria a dir una data d’inici per a l’Intu Mediterrani?

M’agradaria que en un parell d’anys es pogueren començar les obres i insistisc, no solament crearà ocupació, sinó que portarà inversió estrangera a Paterna i a la Comunitat Valenciana, a més el turisme no solament es potenciarà e estiu sinó durant tot l’any. Paterna es regenerarà i aqueix és un pilar bàsic.

En la seua anterior legislatura la taxa de deute públic es va reduir en números bastant considerables. Com s’ha aconseguit aquest objectiu?

S’ha reduït el deute per davall del 20%. Si tot va segons els nostres càlculs, abans que acabe l’any podrem pagar tot el deute a proveïdors que es va generar en l’època del Partit Popular i tindrem major llibertat a augmentar la despesa tant en inversions com en serveis per als ciutadans.

No solament era el deute, sinó que hem hagut de fer front al rescat d’una guarderia que l’hem remunicipalizado en Font del Pitxer. Vam haver de desemborsar més d’un milió d’euros i a més havíem de donar aqueix servei que, al seu torn, ha sigut magnífic perquè hem augmentat el doble d’aules.

A més d’això, jo crec que s’ha vist l’augment de l’activitat d’una forma exponencial, com la inversió de 6 milions d’euros a asfaltar les voreres. Això és gràcies a que ara gastem els diners on es deu.

De la mateixa manera que la reducció de deute públic, també s’ha vist reflectida la disminució de taxa d’atur.

Hem signat amb tots els polígons industrials un conveni on, a més, els hem dotat econòmicament perquè els propis polígons destinen aqueixos diners per a millorar les seues infraestructures, perquè no es vagen les empreses que estan a Paterna sinó per a atraure a unes altres.

Resultado de imagen de poligono fuente del jarro
Fotografia del polígon Fuente del Jarro

En què consisteix la implantació del xec bebè?

Va ser una de les nostres mesures estreles. Se li dóna 300 euros per naixement, adopció o acolliment. Aqueixos 300 euros sol es poden usar en el comerç local, d’aquesta manera ajudem no solament les famílies, sinó també als comerços del municipi.

També s’ha vist un canvi positiu en factors urbanístics com és l’asfaltat de les voreres.

En algunes zones no havien pluvials ni residuals i hem hagut d’alçar-les per a posar tot el que mancava. D’aquesta manera i mitjançant aquestes obres s’impedirà les inundacions. Quan s’acaben les obres gaudiran d’una zona en la qual s’ha augmentat, s’ha il·luminat i quedarà molt bé.

En campanya electoral va proposar que tots els ceptres educatius passaren la ITV. Com és això?

Farem en breu una brigada en la qual s’arrepleguen els problemes més puntuals. D’aquesta manera puguem tenir coberts els problemes majors amb l’ajuda de la Diputació i de la Generalitat Valenciana i els problemes més secundaris poder solucionar-los amb la brigada que crearem.

Alguna de les mesures que pretén impulsar té a veure amb el canvi de les Regidories

Abans d’acabar la legislatura constituïm la regidoria de la infància. Pense que és fonamental escoltar als xavals. Durant aquests 4 anys he visitat molts col·legis, ens demanaven que els contaramos com funciona l’Ajuntament, he assistit a les graduacions tant de Secundari i Batxillerat. Ha sigut una de les millors experiències. Si fem una Regidoria pensant més en ells, Paterna continuarà avançant.

La Cordà, proclamada festa d’Interès Turístic Nacional.

Hem volgut posar en valor les qualitats que té Paterna. Una d’elles era La Cordà. En menys de dos anys aconseguim que fóra declarada Interès Turístic Nacional i ara, en aqueix full de ruta, ha de ser declarada Interès Turístic Internacional. Crec que les qualitats les complim completament.

La Cordà de Paterna

Sens dubte, una de les sorpreses que ha tingut Paterna sobretot a nivell cultural, és que haja sigut triada per Almodóvar per a gravar la pel·lícula Dolor i glòria. Com ha repercutit al municipi?

Les nostres coves són molt famoses, a més tenim un projecte importantíssim de més d’un milió d’euros per a regenerar la zona, fer-lo més accessible però que l’essència de les coves es mantinga. Però és cert que Pedro Almodóvar haja rodat a Paterna ens ha posat en l’escena internacional. Des que hem posat la ruta específica de les coves d’Almodóvar ha augmentat moltíssim la demanda i per això ens veiem ne la necessitat de reforçar aqueixa Regidoria. A més hi havia molta gent que es parava a veure el rodatge en absolut silenci. Aqueixa actitud per descomptat va destacar. Després ens van enviar un vídeo agraint-nos la benvinguda que se li va donar com l’estada. Va ser molt bona experiencia.