Diumenge que ve 15 d’abril les dones i la lluita contra el càncer tornaran a ser protagonistes pels carrers de València. Una marea rosa en suport de l’Associació Espanyola Contra el Càncer mostrarà un any més que contra aquesta malaltia es pot lluitar i l’esport és una vàlvula de fuita per superar-la. Les participants poden formar equip amb familiars, companyes de treball, amigues o conegudes, hi ha 25 categories diferents per inscriure’s. Després de finalitzar la prova, enfront de la meta, s’impartirà una gran classe d’aeròbic i fitnessoberta a tot el públic assistent que desitgi formar part en la mateixa. Les inscripcions per participar continuen obertes i el termini es mantindrà fins al divendres 13 d’abril a través de la pàgina web www.carreradelamujer.com/valencia.

La 14ª edició de la prova solidària començarà a les 9 del matí en l’Avinguda del Port, i compta amb recorregut de 7,4 quilòmetres aproximadament, tots ells plans i urbans, així que pot participar tot tipus de públic des de nenes a dones. La carrera finalitzarà en el Passeig de Neptú, molt proper al Passeig Marítim contigu a la Marina Real. Després de la seva visita a València, la “marea rosa” contínua el seu periple per les diferents ciutats d’Espanya. Un total de vuit capitals, entre les quals es troben Madrid, Vitòria-Gasteiz, Gijón, la Corunya, Sevilla, Zaragoza i Barcelona, on acabarà el circuit el dia 11 de novembre.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau ha ressaltat que “la dona conquista progressivament nous espais i en l’esportiu ho fa de manera significativa. Unir l’esport a causes solidàries com aquesta és una iniciativa molt positiva que permet la participació, des d’un ambient festiu i lúdic, en la lluita contra el càncer de mama i la violència de gènere.”