huelga

La vaga que han convocat els professors de les 17 Escoles Oficials de Idiomes de la Comunitat Valenciana, a través del Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del Pais Valencià, posa en risc la celebració de les proves del C2 de Valencià i el B1 d’anglès i que estan programades per a demà dimecres i per a les quals s’han inscrit més de 5.300 alumnes.

Segons han assegurat des del sindicat, “no hi haurà suficients docents per a realitzar les proves i en tractar-se d’un examen unificat i que s’han de realitzar en tots els centres alhora, tal vegada s’haja de suspendre”. La Conselleria d’Educació, per la seua banda, va assegurar a través d’un comunicat que que, els exàmens “es realitzarien, tal com estava previst en totes les EOI de la Comunitat”.

El sindicat ha acusat a la conselleria que dirigeix Vicent Marzà de reduir “a la meitat” les hores dels professors d’aquests centres, és a dir que de quatre hores i mitjana, han passat a dues hores i mitjana de coordinació didàctica i que ha afectat a uns 106 professors, el 15% de la plantilla de les EOI.

Des de la Generalitat neguen les retallades i asseguren que s’ha augmentat la plantilla en un 15% amb un total de 95 docents més i que 40 s’incorporaran en els pròxims dies i han afegit que la Comunitat “és la que més hores dedica a la coordinació departamental i que hi ha moltes comunitats en les quals aquesta figura no existeix”.