Volvo Ocean Rice

El president de la Generalitat ha presidit la Comissió Institucional de la regata a Alacant, on ha destacat l’aposta del Consell per la tornada de l’esdeveniment en la societat alacantina i ha ressaltat l’interès del Consell en la tornada econòmica i social a la ciutat d’Alacant de la ‘Volvo Ocean Race, volta al món a vela’, que partirà del port alacantí el pròxim octubre.

“Volem que la Volvo servisca d’aparador del potencial enorme que té aquesta comunitat”, ha manifestat Puig després de presidir la Comissió Institucional d’Alacant Port d’Eixida de la regata.

En particular, el president ha expressat l’aposta del Consell per fer un “exercici de bicapitalitat” a la Comunitat durant l’esdeveniment. “Aqueixos dotze dies, la capitalitat estarà residenciada a Alacant, i volem que siga un nexe d’unió entre tots els valencians i valencianes”, ha afirmat.

El cap del Consell ha destacat també l’èxit econòmic del rescat de la gestió, anteriorment privatitzada, i de l’actual model mixt de participació, que, segons ha afirmat, “s’està posant en pràctica des de la transparència i l’eficiència”.

Enguany, entre altres novetats, el recinte de la Race Village, proper al port, comptarà amb un pavelló de més de 600 metres quadrats dedicat als pilars de l’economia de la Comunitat Valenciana, com per exemple el turisme, les indústries tradicionals, la innovació o el sector agroalimentari. A més, el conjunt de les instal·lacions de la Volvo ha augmentat un 20% la seua superfície, ja que ha passat de 44.000 metres quadrats als actuals 55.000.

Puig ha ressaltat que l’esdeveniment “estarà impregnat de tres valors principals: solidaritat, sostenibilitat i participació”. Respecte al primer, el president ha assenyalat que “no es pot celebrar un esdeveniment d’aquestes característiques sense tenir en compte que el mar Mediterrani, que sempre ha significat la unió, és en aquests moments també un mar que està generant tristesa i mort”, per la qual cosa s’ha establit un acord amb l’ONG Open Arms pel qual es realitzaran diferents activitats relacionades amb la visibilització de les migracions i morts de migrants en el mar. Per exemple, en la Race Village, estarà present el veler Astral, que segons el cap del Govern valencià “és un símbol de la lluita contra la desraó”.

Respecte a la sosteniblitat, el president ha recordat la necessària responsabilitat de tenir present la lluita contra el canvi climàtic en qualsevol esdeveniment que gire entorn del mar.

Quant a la participació, ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament d’Alacant i l’autoritat portuària, entre altres institucions, amb la Direcció general d’Esports i l’Agència Valenciana del Turisme de la Generalitat, així com la dedicació dels voluntaris “per a fer de la Volvo un esdeveniment transversal” en el qual, entre moltes altres activitats, 3.000 escolars de la Comunitat realitzaran activitats nàutiques.

La regata començarà a Alacant per quarta edició consecutiva. L’esdeveniment s’inaugurarà en el port l’11 d’octubre i les activitats associades de la Race Village, que inclouen concerts, un museu interactiu o cursos d’iniciació a la vela, romandran en la ciutat durant els següents dotze dies.

Entre els esdeveniments esportius més destacats de la Volvo Ocean Race a Alacant es troba la regata In-Port que se celebrarà el dia 14, i, finalment, la partida dels regatistes en la seua volta al món el dia 22 d’octubre