El veí d’Alaquàs i jugador de pilota valenciana en la modalitat de frontó, Miguel Álvarez Cuéllar, conegut Miguel, ha sigut reconegut per la Federació de Pilota Valenciana amb el guardó «Per una vida dedicada a la pilota» en els Premis Anuals de Pilota 2023. L’entitat ha volgut premiat la seua dedicació i estima cap a aquest esport que porta practicant tota la seua vida.

Miguel va nàixer a Osca i va començar a jugar pilota valenciana en la modalitat de frontó des què va vindre a València fa més de 70 anys. Es va iniciar al club d’Alaquàs, uns dels més antics i pioners en federar-se de la Comunitat Valenciana. Des d’aleshores ha passat per la major part de les categories de frontó i ha  participat en nombroses competicions de la Comunitat Valenciana i d’altres zones d’Espanya. En totes elles ha demostrat sempre el seu caràcter i qualitat de joc.  Amb companys del club com Bonifa, Vidal, Juan Ortega, Toni i Miguelillo van guanyar destacats campionats en parella.

Durant la seua trajectòria ha combinat el joc amb la tasca de jutge, convertint-se en el primer jutge principal de la Federació de Pilota Valenciana i en el primer jutge internacional de pilota en la modalitat de frontó.