La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenrotllament Rural, Elena Cebrián, ha destacat la col·laboració entre institucions perquè la Comunitat Valenciana siga, un any més, la primera autonomia en nombre de banderes blaves, distintiu que reconeix la qualitat de les aigües i servicis i gestió sostenible de platges i ports esportius.

Elena Cebrián ha assenyalat que “este treball i este esforç s’ha de continuar realitzant per a continuar sent un referent de bona gestió, qualitat i excel·lència de les nostres platges i ports esportius”, durant l’acte d’entrega als representants municipals de les localitats que han obtingut 144 d’estos distintius que concedix la Fundació d’Educació Ambiental (FEE), a Espanya a través d’ADEAC (Associació per a l’Educació Ambiental i del Consumidor) per a identificar les platges i ports esportius amb una alta qualitat ambiental i uns bons servicis i seguretat per als usuaris.

A més, Cebrián ha indicat que amb este treball estem posant quelcom de la nostra part en l’atenció dels mars, alhora que ha recordat la recent commemoració del Dia Mundial dels Oceans i la necessitat de conscienciar-nos de la importància dels mars en les nostres vides.

En este sentit, el secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, ha animat a fer pedagogia en matèria de sostenibilitat i hi ha advocat per l’atenció del mar com a condició per a disposar de bones platges i ports. Ha subratllat el greu problema de sostenibilitat que presenta el Mediterrani i ha recordat el recent missatge de la Fundació Ellen MacArthur: en 2050 haurà en el mar més tones de plàstics que de peixos.

En l’acte han intervingut també l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, que ha apostat per polítiques basades en la defensa de l’entorn natural, la vicepresidenta de l’ADEAC, Virginia Yuste i el president del Club Nàutic d’Altea, José Román Zurutuza. Junt amb ells, Cebrián i Álvaro han fet entrega als alcaldes i regidors assistents de les banderes blaves que corresponen a les platges de les localitats costaneres de la comunitat Valenciana. També ha participat el director de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer.

La Comunitat Valenciana ha obtingut en 2017 un total de 144 banderes blaves -quatre més que en 2016- atorgades per la Fundació d’Educació Ambiental (FEE), el que la convertix en la comunitat autònoma espanyola amb nombre més gran de platges guardonades. Estes dades suposen que una de cada cinc banderes blaves, atorgades a les platges i ports esportius espanyols, ondeja a la Comunitat Valenciana.

Han rebut esta distinció 129 platges i 15 ports esportius a la Comunitat Valenciana. Per províncies, la d’Alacant amb 78 banderes blaves (64 en platges i 14 en ports esportius) es convertix a la província espanyola més guardonada, Castelló ha obtingut un total de 35 banderes blaves (34 en platges i una en ports esportius) i València hi ha sigut guardonada amb 34 banderes blaves en platges.

L’acte d’entrega ha tingut lloc a Altea, perque el club Nàutic ha celebrat l’obtenció durant 30 anys consecutius d’este guardó.