La Comunitat Valenciana inicia la vacunación del personal sanitario de primera línea
El enfermero Roberto Martín recibe la vacuna Pfzier.

La Comunitat Valenciana ha iniciat aquest divendres el procés de vacunació del personal sanitari de primera línia. En paral·lel, es continua la vacunació de persones usuàries i treballadores de residències.

Es considera personal de primera línia el que té major risc d’exposició. Aquests són aquells que tenen major probabilitat d’atendre i mantenir contacte estret i prolongat amb pacients Covid. A més, aquest grup de població també està prioritzat pels principis de benefici social i reciprocitat.

La vacuna subministrada és la de Pfizer. S’ha iniciat de manera simultània entre tots els departaments de Salut de la Comunitat Valenciana. Durant tot el cap de setmana es vacunarà als sanitaris d’atenció primària i hospitalària.

Isabel Cantarino, coordinadora d’infermeria del Centre de Salut Benimaclet de València, ha explicat la importància que ha de «els professionals sanitaris estiguem protegits amb la vacuna, per a poder protegir la salut dels nostres pacients».

L’infermer Roberto Martín, que apareix rebent la vacuna, i la infermera Laura Sebastián han sigut els primers professionals que han rebut la primera dosi de la vacuna en el centre de salut de Benimaclet.

Brot en la presó de Picassent

En el centre penitenciari Antonio Asunción de Picassent, s’ha detectat aquest divendres un brot de Covid-19, amb 52 contagis. La central sindical assenyala que aquest brot s’ha iniciat després del retorn de permís d’un intern.

L’inici del procés de vacunació als sanitaris ha coincidit amb el brot produït en la presó de Picassent. Precisament, el sindicat CSIF ha proposat l’elaboració urgent del pla de vacunació per a funcionaris de presons.

Es pretén garantir la protecció dels treballadors ja que es tracta d’un col·lectiu que pateix un elevat risc de transmissió i exposició. El sindicat ha recordat l’especial situació del centre penitenciari de Picassent per l’alt nombre de reclusos ingressats i el risc d’expansió de contagis.