La Fundació Trinidad Alfonso i la Generalitat Valenciana han impulsat per sisè any consecutiu la iniciativa del Dia de l’Esport. Per això, han unit les seues forces perquè els xiquets, xiquetes i joves valencians participaren al màxim d’aquesta jornada tan especial. Ho han fet, a més, aconseguint una xifra rècord quant al nombre de centres i al de l’alumnat que ha acabat sumant-se. En total han sigut 762 els centres educatius que s’han inscrit, per la qual cosa han sigut més de 250.000 els xiquets, xiquetes i joves s’han sumat a aquesta iniciativa.

Aquest ‘Dia de l’Esport 2021’ ha sigut especial, després que en 2020 no es poguera celebrar en els centres educatius a causa de la situació sanitària. Impulsat per Esport de la Generalitat i la Fundació Trinidad Alfonso, aquesta iniciativa pretén que tots els xiquets i xiquetes dels centres educatius de la Comunitat Valenciana realitzen una jornada d’esport, al marge de la seua classe habitual d’Educació Física, per a commemorar el Dia Mundial de l’Activitat Física.

L’acte principal ha tingut lloc enguany en la localitat de Borriana. Fins allí es desplaçaran el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, el director de projectes de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Miguel Gómez, i la diputada d’esports de Castelló, Tania Baños. Tots ells van ser rebuts per Maria Josep Safont, alcaldessa de Borriana. L’objectiu general, en qualsevol cas, és mobilitzar a tot l’alumnat de la Comunitat Valenciana. En aquesta sisena edició es van inscriure per a participar en aquesta iniciativa 121 centres de Castelló, 407 de València i 234 Alacant.

El ‘Dia de l’Esport 2021’ ha tingut com a protagonistes dos grans esdeveniments d’aquest estiu: els Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio i l’Eurobasket femení. Fernando Romay i ‘Lola’ la mascota d’aquest torneig, han estat també aquest matí en dos centres de la localitat de Borriana per a acompanyar a l’alumnat en aquest especial dia esportiu.