La Basílica celebrarà aquest dimecres el besamans a la Verge dels Desemparats

La imatge pelegrina de la Mare de Déu estarà situada al centre de l'altar major de la Basílica

Aquest dimecres des de les 7 hores i durant tot el dia la Basílica de la Verge dels Desemparats s’obre en el tradicional besamanos públic a la patrona de València, que amb aquesta edició compleix 16 anys i que està obert a la participació de totes les persones. Les portes de bronze de la Basílica s’obriran a les 7 del matí “i tancaran sense hora determinada -l’any passat, a tres quarts de dues de la matinada- posat que esperarem al fet que passi l’última persona que hi hagi en la cua del besamanos”, ha indicat José Luis Albiach, president de la Germanor de Seguidors de la Verge, entitat que coordina el pas de fidels i organitza els torns.

La imatge pelegrina de la Mare de Déu estarà situada al centre de l’altar major de la Basílica per rebre els petons dels devots, a la mateixa altura que les persones que s’acostin, segons Albiach, que viurà el besamanos per primera vegada com a president, ja que el passat mes de desembre va substituir en el càrrec a Juan Arturo Devís, que va estar al capdavant dels Seguidors prop de 34 anys. La imatge original de la Verge que presideix l’altar major quedarà girada cap al seu camarín, on tindrà lloc el culte ordinari durant tot el dia. Els Seguidors de la Verge, la Cort d’Honor de la Mare de Déu i la Fundació Mare de Déu dels Innocents i Desamparats (MAIDES) instal·laran a la plaça de la Verge posats amb articles a la venda, amb la imatge de la Verge, la recaptació de la qual es destinarà a la labor de MAIDES. Aquest any, la fundació posarà a la venda una edició especial de polseres amb motiu del seu desè aniversari. Per la seva banda, la Escolanía de la Verge dels Desemparats també instal·larà en l’exterior de la Basílica una taula informativa per informar per donar a conèixer la seva oferta acadèmica i musical a les famílies interessades.

Fa 1 any van passar 25.000 persones per la Basílica, per això l’Ajuntament instal·larà tanques per mantenir l’ordre, en forma de zigzag, a la plaça de la Verge, on durant tota la jornada estaran disponibles efectius de Creu Vermella. Igual que en edicions anteriors, totes les persones que participin en el besamanos“hauran de guardar el seu torn per ordre d’arribada i rebrà una de les 40.000 estampes que s’han editat, amb la imatge original de la Verge dels Desemparats i una petita oració a la patrona en el revers”.