Justicia rechaza el recurso de los hosteleros e impide su reapertura antes del 1 de marzo
Las terrazas de la Plaza de la Reina de Valencia antes de la pandemia. / William Carletti (Unsplash)

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha desestimat el recurs interposat pels hostalers en el que sol·licitaven la reobertura dels locals. D’aquesta manera, la justícia avala el decret del Consell dictat el passat 19 de gener amb el qual es va obligar a tancar l’hostaleria com a mesura de prevenció contra el coronavirus.

L’Associació Hostalera de Castelló (Ashocas) havia demanat la suspensió cautelar de les restriccions de la Generalitat que impedeixen l’obertura de l’hostaleria. No obstant això, la resolució no és ferma. Ara s’estableix un termini de cinc dies perquè els hostalers interposen un recurs de reposició.

La decisió és contrària a la presa pel TSJ del País Basc. Aquest va suspendre l’ordre de l’Executiu autonòmic en la qual es dictava el tancament de bars i restaurants localitzats en zones amb una incidència acumulada de més de 500 casos per cada 100.000 habitants.

Ashocas ja havia avançat en un comunicat que confiava en la via judicial. De fet, aquest va ser un dels motius que va portar a l’associació a cancel·lar la protesta prevista per a aquest dimarts.

Hui centenars de locals tenien previst obrir les seues portes en una jornada de protesta contra la mesura de la Generalitat. No obstant això, ahir van presentar el recurs i van acordar asseure’s en la taula de negociació convocada per a aquesta vesprada on es debatrà sobre el procés de desescalada.