El jurado evaluará las fallas con
El jurado de las Fallas de Especial evalúa L'Antiga de Campanar. / JAVIER SERER

Els carrers de València han començat el dia sota l’ombra de les falles. La nit de la Plantà es va convertir en missió impossible després del pas de la DANA sobre la ciutat. El temporal va descarregar sobre els monuments amb fortes ratxes de vent i un impactant aiguat.

La proesa i el treball d’artistes i fallers ha permès que avui València puga gaudir de la jornada de Falles. La ràpida recuperació de la normalitat ha permès que el jurat responsable d’avaluar les falles grans visite les diferents propostes de 2021.

A pesar que anit es va comunicar des de Junta Central Fallera (JCF) la possibilitat de retardar l’avaluació dels monuments, finalment s’ha optat per seguir amb l’horari establit. A les 08.00 el jurat ha iniciat la ronda de visites amb l’objectiu d’emetre aquesta nit el veredicte.

COMPRENSIÓ I EMPATIA PER A UNES FALLES TOCADES PEL COVID I LA PLUJA

“Després de valorar la situació i veure l’esforç de moltíssimes comissions i artistes per veure plantada i acabada la seua falla, els diferents jurats ja estan eixint de Junta Central cap a les diferents demarcacions”, ha explicat el president de JCF, Carlos Galiana.

No obstant això, enguany s’ha demanat “comprensió” i “empatia” després dels danys patits pel temporal. A més, Galiana ha matisat que “el premi no és ni des de lluny el més important d’enguany. Suficient estem fent plantant al setembre“.

El regidor de Cultura Festiva també s’ha dirigit a les comissions més afectades per la DANA. Aquest ha enviat un missatge de suport per a mostrar tot el seu “afecte i respecte”. “Com diu el lema de la nostra falla municipal: Això també passarà. I tant que passarà. Força falleres i fallers. Llarga vida a les Falles!!!”.