El 12% de les jugueteras portarà carbó als seus proveïdors

D'acord amb Insight View, la facturació mitjana en el sector supera els 3,3 milions d'euros, amb un marge ajustat que deixa els resultats a l'entorn dels 75.000 euros.

27
empresas

Les empreses del sector juguetero espanyol afronten amb optimisme el Nadal, el moment crucial de l’any en el qual es produeixen la meitat de les seues vendes.

No obstant açò, d’acord amb l’anàlisi elaborada a partir de les dades d’Insight View, prop del 12% de les jugueteras espanyoles portarà carbó als seus proveïdors en 2018. És el percentatge d’empreses que es troba en màxim (4%) o elevat (8%) risc d’impagament en un sector que afronta una profunda transformació marcada per la creixent competència dels productes asiàtics, la irrupció de la tecnologia, els canvis en els canals de distribució i les estratègies d’externalización o deslocalització de part de la seua cadena de valor per a millorar la seua competitivitat exterior.

D’acord amb l’anàlisi agregada que permet Insight View, la facturació mitjana en el sector supera els 3,3 milions d’euros, amb un marge molt ajustat que deixa els resultats mitjans a l’entorn dels 75.000 euros.

L’antiguitat té efectes sensibles sobre la facturació i els resultats. En un entorn de canvi, d’acord amb les dades de l’estudi elaborat amb Insight View, el nombre d’empreses de recent creació suposa un significatiu 19% del teixit empresarial.

El millor rendiment està en les empreses de més de 25 anys (23% del total) amb una facturació mitjana de 5,9 milions d’euros i més de 266.000 euros de resultat. El pitjor, no obstant açò, entre aquelles de 16 a 25 anys (22%), que presenten pèrdues amb una facturació mitjana de 2,5 milions.

A més, d’acord amb les dades que ofereix Insight View, el 41% de les empreses del sector es troba a la Comunitat Valenciana, amb un rating mitjà de morositat de 6 en una escala de 0 a 10. Li segueixen en importància Catalunya (19% del total, rating de morositat de 6) i Madrid (14% del total, rating de morositat de 5).