La jueza del caso Alcàsser da tres claves a la Policía para localizar a Antonio Anglés
Reconstrucción facial realizada por Ricardo Ortega Ruiz y Noelia Medina Sánchez (Instituto de Formación Profesional en Ciencias Forenses). / IFPCF

El triple crim d’Alcàsser complirà aquesta setmana 29 anys. Quasi tres dècades d’incògnites i preguntes que encara falten resoldre. Una de les principals claus per a tancar el cas que va acabar amb la vida de Miriam, Toñi i Desirée en 1992 és Antonio Anglés.

La cerca del pròfug s’ha reactivat a petició de la Policia Nacional. Ara el Jutjat d’Instrucció número 6 d’Alzira, responsable de dirigir la investigació, ha traslladat a la Policia tres recomanacions. Amb elles se cerca orientar als agents per a permetre aprofundir en la cerca d’Ángles.

Segons arreplega EFE, els consells que ha proporcionat la jutgessa del cas Alcàsser són els presentats en un escrit per l’Associació Laxshmi per a la Lluita Contra el Crim i la Prevenció.

En ell es recomana el acarament de l’ADN d’Antonio Anglés amb mostres no identificades en els anys 90 en les costes britàniques; contactar amb les autoritats irlandeses per a localitzar la documentació que es va decomissar al polissó del vaixell ‘City of Plymouth’; i tractar de esbrinar la identitat d’un suposat periodista que va parlar amb el polissó.

AIXÍ SERIA ARA ANTONIO ANGLÉS

Les recomanacions proporcionades vénen a donar suport a la reactivació de la cerca del fugitiu. Va ser fa només una setmana quan la jutgessa va donar llum verda a utilitzar el perfil d’Anglés públicament. Amb aquest pas arrancarà una campanya divulgativa a nivell internacional. Aquesta cercarà la col·laboració ciutadana per a localitzar a un dels pròfugs més cercats del món.

A més, la Policia Nacional compta ara amb un retrat robot d’Antonio Anglés envellit. Segons a publicat el diari Les Províncies, la jutgessa ha remès una imatge de com seria actualment el fugitiu.

Aquest va desaparèixer en 1993 quan van tractar de detenir-li per el triple rapte, violació i assassinat de les xiquetes d’Alcàsser. Llavors Anglés tenia 26 anys pel que les fotos de les quals disposava la Policia distaven de la que seria la seua imatge actual amb 55 anys.