Aprendre a viure jugant. Aquesta és l’experiència que ofereix ‘El cofre de la vida’, el nou joc de taula creat pel valencià José Manuel Matamoros en plena pandèmia. Saviesa, Parlem?, Riquesa i Diversió són les quatre àrees en les quals es divideix el joc. Cadascuna d’elles correspon amb una sèrie de caselles en el tauler i té les seues corresponents targetes amb proves.

La idea naix després d’un moment de crisi en la vida de José Manuel. Ell assegura que el que cerca amb aquest joc és “compartir amb la societat una experiència personal de superació”. Per aquest motiu tot el joc està pensat per a aprendre a viure.

Per al desenvolupament del prototip, Matamoros es va envoltar d’un equip que li va permetre afinar la seua idea inicial. “No tenia dubte que havia de fer un gran equip. Per a això vaig contactar amb Silvia Guinart, especialista en neuromárketing; Pablo Santos, psicòleg; i Javier Egea, pedagog. Entre tots vam donar vida a aquest projecte”:

El joc està destinat a persones de totes les edats a partir dels 6 anys i es pot jugar en família o amb amics. Qui ja ha jugat assegura que ha conegut una mica més als qui li envolten, i fins i tot s’han emocionat. De moment només es pot adquirir en la web de El Cofre de la Vida.

QUÈ APRENEM AMB AQUEST NOU JOC

Cadascuna de les àrees del joc està pensada per a aprendre una cosa nova. En “saviesa” ens trobarem amb frases inspiradores i reflexions de grans pensadors. Aquestes les haurem d’explicar amb les nostres pròpies paraules i si no som capaces, haurem de pagar per revisar l’explicació.

“Parlem?” consta de proves per a facilitar el diàleg i millorar la comunicació amb familiars i amics. Ens servirà per a conèixer dades que ens sorprenguen i realitzar accions que potser de normal evitem com fer abraçades.

Aprendre a gestionar els nostres diners és el que ens ofereix l’àrea de “riquesa”. Amb dinàmiques plantejades des de la neurociencia entendrem la importància de l’estalvi i la despesa útil.

Finalment, i no menys important, està l’àrea de diversió. En aquesta es recuperen jocs i activitats clàssiques com karaoke, manyaga o dibuix. És l’ingredient perfecte per a aprendre noves activitats i gaudir en grup.