Cinc de cada 10 valencians voldrien avançar la seua edat de jubilació

Els joves valencians reconeixen estar poc o gens informats sobre la seua jubilació i els agradaria estar-ho més sobre l'import de la seua pensió.

valencianos

Un 54% dels habitants de la Comunitat Valenciana en edat de treballar voldria jubilar-se abans de l’edat que li correspon. De mitjana, l’edat a la qual els valencians els agradaria jubilar-se seria els 61 anys. Així es desprèn de la V Enquesta sobre la Jubilació i els Hàbits d’Estalvi elaborada per l’Institut BBVA de Pensions.

Majoritàriament els valencians no estalvien per a la jubilació, huit de cada deu (81%) ho creuen aconsellable però únicament un 27% ha començat a fer-ho. El motiu principal pel qual els joves no estalvien és per falta de capacitat per a açò (un 45%), mentre que un 38% assenyala que encara queda molt per a la jubilació. Solament un 12% confia en la pensió pública.

A més, les persones que estalvien per a la jubilació ho fan principalment en plans de pensions (60%) i dipòsits (un 40%), enfront d’un 20% que estalvia en plans d’ocupació i un 14% en immobles.

El coneixement i la informació sobre la jubilació és escàs, segons mostra l’enquesta. Als valencians els agradaria estar més informats sobre l’import de la seua pensió; l’edat a la qual podran jubilar-se i, en menor mesura, sobre les diferents formes d’estalviar per a la jubilació.