2,31 treballadors és la xifra que hui dia paga la pensió d’un jubilat però la dada canviarà i és que en 2050 només hi haurà un treballador per cada persona en edat de jubilació. Així ho conclouen els últims estudis de Sanitat en els quals s’assegura que els espanyols som els més longeus d’Europa.

L’alarma social per la garantia de les pensions continua creixent i des dels partits ja estudien possibles solucions que facen callar els rumors del futur impagament d’estes prestacions econòmiques.

Mentres el PSOE advoca per un gran pacte nacional des de l’oposició se cerca arribar a una revaloració de les pensions. Per part de Compromís la solució és clara: activar l’economia i evitar coste el que coste la privatització de les pensions des de la lluita pel frau fiscal.

Sous cada vegada més baixos i menys treballadors són les principals causes que influeixen en la garantia de les pensions. A això se li suma l’envelliment de la població i la falta de natalitat per a augmentar la base social.

Mancant data per a la investidura, des de la Comissió Europea ja han demanat a Pedro Sánchez els nous Pressupostos Generals de l’Estat. En ells haurà d’incloure’s la nova reforma de les pensions que garantisca la jubilació de tots els treballadors espanyols.

30 MILIONS D’AFILIATS PER A PAGAR Al BABY BOOM

Els experts en matèria econòmica i financera asseguren que el sistema de pensions no podrà mantenir-se si no hi ha un canvi. A més, l’acostament del baby boom a l’edat de jubilació canviarà el panorama actual.

Perquè el sistema es mantinguera sense alteracions, en 2050 hauria d’haver-hi 30 milions d’afiliats una xifra que previsiblement no s’aconseguirà i és que hui dia hi ha 18 milions de treballadors. Per això els experts advoquen per estalviar i prevenir.

Dins d’eixe estalvi entren en joc els bancs on entitats com el BBVA recomanen començar com més prompte millor. A més, abans de triar un pla de pensions és vital informar-se i conèixer quin s’adapta millor a les necessitats personals del treballador.

Encara que els polítics actuals diuen que no caldrà recórrer a les pensions privades molts prefereixen optar per aquest sistema per a garantir-se una jubilació tranquil·la i sense sobresalts.