L’actor Juanjo Artero ha passat recentment pels estudis de 7 Televalencia i ha estat entrevistat per Carles Navarro per al programa Culturitza’t, aquí ens ha parlat de l’obra de teatre “La Velocitat de la Tardor”, on és protagonista al costat de Lola Herrera.

Artero ens explica que “Lola Herrera és una professional de dalt a baix, es treballa molt bé amb ella, va néixer para això, va viure para això, va respirar para això, cada dia vaig millorant més amb la persona que és Lola Herrera. Gaudir d’ella en la vida, la relació que tinc amb Lola és alguna cosa impagable, és un tros de la meva vida, del meu cor, és una persona que adoro. Com a professional és una meravella compartir escena amb Lola i jugar amb ella, tirar la pilota i que ella te la retorni tots els dies, és una meravella”.

“La Velocitat de la Tardor és una comèdia molt divertida, mitjançant ella es parla de temes molt importants com la vellesa, de la família, del què és la vida, el temps. Mitjançant la comèdia et fiques en un món de poesia, la gent surt encantada, es va baixar el teló i tothom es posa a aplaudir. És una obra que vas a plorar, riure, també et deixa una porta oberta a l’esperança a la vida, al sentit de la vida. La funció també parla d’aquesta trobada entre mare i fill, que es necessiten, quan parlen de la vida no s’entenen, però quan parlen de l’art es comencen a entendre, els dos són artistes”-afirma l’actor-.

Juanjo Artero també destaca que “el públic valencià és meravellós, notes que estan enganxats, no solament amb els riures, també amb les pauses dramàtiques que tenim, hi ha una comunió entre nosaltres i el públic que és estupenda”.

Sobre els seus inicis ressalta que va començar de nen amb la seriï “Estiu Blau”, “però em vaig preparar, vaig ser fent teatre, primer amb la meva companyia, després de diversos papers protagonistes em van cridar per fer “La discreta enamorada”, a partir d’aquí em van començar a cridar, va arribar la sèrie “El Comissari”, torno a ser popular. En televisió de vegades és més important tenir abdominals, la veu és igual, però en teatre la veu és molt important, conrear la veu i després els abdominals”. Sobre la mítica sèrie destaca que “Estiu Blau és part de la meva vida, part de la història de la televisió d’aquest país. A Antonio Ferrandis sempre se li va a trobar a faltar perquè era una persona única”.