El director artístic del teatre Flumen, José Sáiz, ha estat entrevistat per Carles Navarro al programa Culturitzat de 7 Televalencia. El teatre Flumen, significa riu en Llatí, és un dels mítics de València, té 80 anys, era un cinema que fa 8 anys, aproximadament, es va convertir en teatre amb un aforament de 400 localitats.

Saiz ressalta que mantenen “una programació prou plural” perquè fan un poquet de tot, teatre familiar, adult, comèdia, líric, una programació molt eclèctica. Comenta que “intenten portar alguna cosa que interesse, moltes vegades s’encerta i moltes no, perquè el públic és sobirà, el que mana si li interessa alguna cosa o no, cal tenir pressentiment, conèixer al públic, per exemple l’obra “Parella Oberta” amb Víctor Ullate i Marta Valverde, és interessant”.

El màxim encarregat de la programació ens explica que “el públic valencià coneix cada vegada més el teatre Flumen, la veritat és que el públic diu anem al teatre al centre de València, i ací cal creuar el riu, però jo crec que cada vegada més tenim un públic més fidel, fem coses més interessants i cada vegada ve més gent”. Contínua dient que “el públic tria, nosaltres som capdavanters en espectacles familiars, fem produccions a nivell nacional molt interessants, la gent les coneix i ve a veure-les. El públic tria, no es pot competir amb els musicals, per exemple, però vas buscant la forma de fer coses interessants perquè vingen ací o compaginen, l’ideal és que la gent vinga al teatre”. Per acabar ressalta que “nosaltres apostem per companyia valenciana, Saga Produccions, té la seua residència ací, tenim el nostre segell i amb això intentem que la gent venja a visitar-nos. Jo no diria ni millor, ni pitjor, cadascun té la seva línia de treball”.