José Sacristán interpreta a Miguel Delibes en 'Señora de rojo sobre fondo gris'.
José Sacristán interpreta a Miguel Delibes

L’actor madrileny José Sacristán ha anunciat que l’obra de teatre ‘Señora de rojo sobre fondo gris’ serà “probablement” la seua última actuació sobre els escenaris.

Així ho ha destacat el propi intèrpret durant la presentació de l’obra a València. Serà este 22 de gener en el Teatre Olympia quan arranquen les representacions d’esta obra, una adaptació de la novel·la de Miguel Delibes en la que es narra a manera de diàleg la història de l’autor al costat de la seua dona Ángeles Castro.

Sacristán, de 82 anys, ha assegurat que ja no pot “ignorar el calendari” i podria baixar-se dels escenaris després de finalitzar ‘Señora de rojo sobre fondo gris’ en assegurar que té “seriosos dubtes que després d’això puga trobar alguna cosa que puga interessar-me per a fer teatre”. Per això, esta pot ser una bona oportunitat per a veure actuar a un dels actors més reconeguts del panorama nacional en el teatre valencià on romandrà fins al 2 de febrer.

SINOPSI

Un pintor, amb molts anys en l’ofici, porta temps sumit en una crisi creativa des que va morir la seua dona de forma imprevista.

En aquest estat recorda, des que molt joves es van conèixer, tant els esdeveniments feliços que li van tenir tenaçment enamorat d’ella durant tota la seua vida com l’aparició, a poc a poc, d’una malaltia que li va conduir a una mort inesperada als 48 anys d’edat.

Aquesta obra és el relat d’una història d’amor en camí desenfrenat cap a la mort, que ens parla de la felicitat i de la seua pèrdua, i que arriba a la intimitat de cada ésser humà, i a la seua emoció, pel camí recte i simple de la veritat.

Un amor que s’ompli de dramatisme, i potser de major plenitud, quan apareix, primer sense fer soroll i després com una brutal ruptura, la malaltia. Un colpidor retrat de ‘una senyora de roig’, tan lluminosa, ‘obre el fons gris’ de totes les circumstàncies que envolten la seua final.