La Conselleria d’Economia Sostenible, a través de Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, ha publicat este dilluns un informe que guiarà l’elaboració d’una Estratègia pel Futur del Treball en la Comunitat i que proposa, entre altres mesures, oferir ajudes a les empreses que promoguen reducció de jornades laborals a 32 hores setmanals.

L’informe aposta per configurar noves polítiques públiques d’ús de caràcter transversal, promovent la cooperació entre diferents departaments de la Generalitat i on s’amplien les funcions del Servei Públic d’Ocupació i Formació.

L’objectiu és millorar la capacitat d’adaptació de l’economia valenciana als nous reptes que planteja el futur del treball, posar al seu abast recursos i infraestructures per a les petites i mitjanes empreses, així com apostar per la reducció de la jornada laboral a 32 hores, mantenint els nivells salarials.

CENTRES PÚBLICS PER A PIMES

L’informe també obri una reflexió sobre el paper de les infraestructures públiques, el document proposa l’impuls per part de la Generalitat de nous espais de treball compartit en tot el territori, així com de centres logístics compartits que permeten a les Pimes competir en l’economia digital.

Totes les propostes seran objecte d’estudi i debat en un procés públic que impulsarà Labora, a través dels diferents canals institucionals i de comunicació, entre altres, xarxes socials.

L’objectiu d’aquest procés serà generar consensos amb els agents socials, la ciutadania, les empreses i institucions, per a elaborar en els pròxims mesos un pla d’actuació amb mesures específiques i, en concret, una Estratègia Valenciana pel Futur del Treball en la Comunitat Valenciana.